IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа прототип на евтиния си модел

Президентът на Toyota Катцуаки Уатанабе направи тест-драйв на прототип на новата мини-кола на Toyota.

Toyota показа прототип на евтиния си модел
Президентът заяви, че е доволен от дизайна на автомобила, но иска още по-ниски разходи, които да позволят много ниска цена на бъдещия модел. Той ще бъде предназначен за развиващите се пазари, като Индия, Китай, Русия и Бразилия. 


Въпреки ниската си цена, серийната версия на този модел ще предлага добро качество и надеждност, характерни за останалите модели на Toyota. 

Пред журналисти от Automotive News на автомобилния салон във Франкфурт, Уатанабе призна, че „има още място за подобряване на качеството на бъдещия модел”. Според японските медии новата мини кола на Toyota ще струва около 5 000 евро. Засега обаче, Уатанабе казва, че при тази цена ще бъде трудно да се приложат стандартите за качество и безопасност, с които Toyota e свикнала. 

Toyota подготвя и модел с ниска цена за европейските пазари, който да се конкурира с подобен модел, който ще пусне и Volkswagen.
0 от 500