IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Защо жените не умеят да паркират?” или за „Женският автомобилен салон” във Франкфурт

110 годишният Франкфуртски автомобилен салон доскоро беше чисто мъжка зона. Сега обаче определено не е така.

„Защо жените не умеят да паркират?” или за „Женският автомобилен салон” във Франкфурт
Ситуацията се е променила, показват редица проучвания, сочещи жените като определящи при решението да се закупи нов семеен автомобил. 

С това са се съобразили и организаторите на най-големият автомобилен салон в света, който започва своята история в далечната 1897 г. Организаторите на салона са обединили усилията си със женското списание Brigitte, което има около 3.2 милиона читателки и са организирали „Женски автомобилен салон” в рамките на общото изложение във Франкфурт. Женският салон е наречен иронично „Защо жените не умеят да паркират?” 


"Освен очевидната истина от днешния живот, че жените управляват коли, купуват коли и произвеждат коли, трябва да се види все по-растящата тенденция жените да имат силно влияние върху това каква кола да имат мъжете им”, казва главната редакторка на Brigitte Андреас Леберт (Andreas Lebert). 

В „Женският автомобилен салон” се провеждат дискусии модерирани от много известни личности на тема „Жената и автомобила”. В създаването на „Женския салон” във Франкфурт участва и Volkswagen. Освен меки и удобни кресла и дивани, на които жените могат да отпочиват и да набират сили за обиколката на 225 000 м2 изложбена площ, в салона има и козметичен кът, информационен център за жени и др. 

По данни на този информационен център, една трета от покупките на нови автомобили в Европа се извършват от жени, а за това колко от останалите 2/3 закупени нови автомобили са били повлияни от жени, никой не може да знае. Прави впечатление и това, че сред посетителите на Автомобилния салон във Франкфурт, тази година жените са над 40 %. 

Новият президент на Немската Автомобилна Асоциация (VDA) Матиас Висман (Matthias Wissmann) заяви, че партньорството между списание Brigitte и Автомобилния салон носи само полза и подобно сътрудничество в бъдеще ще бъде стимулирано и от Автомобилната Асоциация.
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    weqtr ( преди 16 години )
    не могат да паркират и да карат, защото цял живот си мислят, че това на собствения им съпруг между краката е ...30 сантиметра:))