IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Румъния Ford ще произвежда по 300 хиляди автомобили годишно

Ford придоби 72.4% от собствеността на румънския автомобилен завод Automobile Craiova за 57 милиона евро.

 В Румъния Ford ще произвежда по 300 хиляди автомобили годишно
Споразумението беше подписано по време на автомобилния салон във Франкфурт от шефа на европейския отдел на Ford Джон Флеминг (John Fleming) и премиера на Румъния Калин Попеску Търичану, съобщава агенция Reuters. 


Според Флеминг заводът в Румъния ще бъде използван за засилване на присъствието на групата на европейския пазар. Той обаче не поясни какви модели ще се произвеждат в Крайова, но заяви, че това няма да са свръх евтини модели. 

Производството на Ford в Румъния ще започне още от следващата година, като се планира в завода в Крайова да се произвеждат по 300 хиляди коли годишно, 90% от които ще бъдат за експорт в Европа. 

Американците планират съществена модернизация на съществуващия завод, като за тази цел вече има отделени инвестиции в размер на 675 млн. евро. По думите на Флеминг до 2012 г. инвестициите ще достигнат над 1 млрд евро.
0 от 500