IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat 124 Spider излезе официално

Кабриолетът използва двигател Abarth

Fiat 124 Spider излезе официално

Fiat представи официално серийната версия на модела 124 Spider на откритото днес изложение в Лос Анджелис, САЩ. Кабриолетът използва базата на последната Mazda MX-5, но демонстрира напълно различни дизайн, настройки и двигател.
Fiat 124 Spider излезе официално
Формите на италианския кабриолет са вдъхновени от оригиналния Fiat 124 Sport Spider, произвеждан между 1966 и 1982 г. Дизайнът е класически, като са използвани предни и задни LED DRL светлини, оребрен преден капак, стопове с 3D дизайн и рамка на предното стъкло в сребрист цвят.

Докато екстериорът е напълно оригинален, интериорът е буквално зает от MX-5, като разликите се изчерпват с логото на волана. Дори инфо-развлекателната система при двата модела е една и съща, но тази при Fiat 124 Spider има различно име - Fiat Connect 7.0.

Промени не са правени и по механизма на покрива, който се прибира също лесно и бързо като при новата MX-5. Казано иначе, всички положителни черти на японския автомобил са пренесени в 124 Spider, като основната разлика е в дизайна на купето.
Fiat 124 Spider излезе официално
Основна разлика има и в задвижването. При Fiat 124 Spider не са използвани атмосферните мотори с обем 1,5 и 2,0 литра. Италианците са предпочели двигателя на Abarth, който задвижва спортната версия на мъника 500. Моторът има обем от 1,4 литра, като благодарение на системите за директно впръскване и принудително пълнене развива 160 к.с. и 249 Нм.

Агрегатът може да бъде съчетан с ръчна или автоматична трансмисии, и в двата случая с 6 степени. Към момента обаче липсва информация за динамичните характеристики.

Италианската компания пази в тайна и цените на новия си модел. Те трябва да бъдат изнесени в близките месеци. Продажбите на Fiat 124 Spider стартират през 2016 г.

Снимки: Fiat

Галерия с най-интересното от автосалона в Лос Анджелис вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Тагове: fiat 124 spider
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    Именно това е големия въпрос. Как турбо мотора ще се отрази на това шаси, което е проектирано за високо оборотен атмосферен мотор. А и цената е важна, това е бюджетен роудстър или поне би трябвало да бъде. Между другото версията за Европа ще бъде 140 кс.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 8 години )
    Определено си е чиста мазда :) но лично аз харесвам повече версията с емблемата на фиат не че и маздата изглежда лошно...но фейслифта от фиат е малко по мъжкарски и мускулест :))само остава да разберем каква ще е динамиката с италиянскиа мотор :))
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 8 години )
    Този "фъстък" е именно с името 124 спайдър за да се разпознава отвъд океана! Този модел е бил добре продаван в щатите и заради това и визията му е такава, за да има директна препратка към дизайна на стария спайдър. За мен обаче стария спайдер е в пъти по-елегантен.
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 8 години )
    прилича ми на micro Viper...що ли ми се струва, че тоя фъстък ще стъпи отвъд Атлантика с марката Alfa
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    жабарите доказват колко могат да правят коли - плащат на Мазда за лицензи. хахах. ще падна от смях
  • #6
    4 rate up comment 12 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Маздата изглежда агресивно а Фиата е като скопен. Но въпрос на вкус.
  • #5
    15 rate up comment 1 rate down comment
    marts ( преди 8 години )
    Японски автомобил с Италиянски дизаин и двигател. Страхотна е!
  • #4
    28 rate up comment 4 rate down comment
    v1per ( преди 8 години )
    Отдавна не е имало толкова хубав Фиат!
  • #3
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Кико ( преди 8 години )
    Браво! Много добро попадение като външен дизайн.
  • #2
    27 rate up comment 11 rate down comment
    sergio ( преди 8 години )
    По-добрата Мазда !