IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Урал" създаде мотор за Дарт Вейдър

Возилото ще се предлага за 14 999 долара

Руската компания „Урал” представи специален мотоциклет с кош - Dark Force Limited Edition, подготвен по случай премиерата на новата серия от киносагата „Междузвездни войни”. Моторът ще бъде пуснат в ограничен тираж от 25 бройки.

Машината е напълно черна, като в този цвят са боядисани дори силовия агрегат, елементите на изпускателната система с керамично покритие и фирмените емблеми. Мотоциклетът е получил и напълно светодиодни фарове.

Моторът ще се предлага с играчка „лазерен меч”, който стана популярен именно от сериите на легендарната холивудска продукция. Тя ще бъде закрепена на лявата страна на возилото, за да може да бъде на разположение както на водача, така и на пътника в коша.

Ural Dark Force, както е цялото име на мотоциклета, е оборудван с двуцилиндров двигател с обем 749 куб. см., развиващ 41 к.с. и 51 Нм въртящ момент. Двигателят е съчетан с механична скоростна кутия с 4 предни и една задна предавка. Както всички съвременни модели на „Урал” и този е получил амотрисьори Sachs и спирачни механизми Brembo.

Возилото ще се предлага в САЩ от 1 декември, като стойността му е 14 999 щатски долара. То ще се сглобява в завода „Урал” в Свредловска област, където се произвеждат и другите модели на марката. Почти всички мотори на „Урал” се продават зад граница – най-вече в САЩ, Западна Европа, Австралия и Япония.

Снимки: „Урал”

Тагове: ural dark force
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Каква военна техника бе?Военната им техника вече е по-назад от китайската.Дори Украйна прави по-добри танкове вече.
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    1234 ( преди 8 години )
    Мда за примиерата на епизода "Нова надежда" моделът щеше да е актуален демек 77-а година на миналия век!
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    s 4asti ot predi 30 godini,dvigatel ot predi 50 godini,za kav nov motor govorim i kakav dizain,teq rusnaci prosto osven voenna tehnika drugo ne trqbva da pravqt,4e i 15000 dolara
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    да коле верно какъв мотор караш, май никакъв
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    вметвам ( преди 8 години )
    Аз само да вметна...Какви мотори правите вие (хейтърите по-долу)? Сещам се какви - никакви.Онези може да са всякакви, но праваят!А вие и такива не правите... нали ;)
  • #2
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    Със и без кош, абсолютен кошник, но като се има предвид успеха на хромираните дараци на Харли Дейвидсън сред краварите, защо не.
  • #1
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Руската компания Урал представи специален мотоциклет с кош - Dark Force Limited Edition, подготвен по случай премиерата на новата серия от киносагата Междузвездни войни. Тия до сега да не са гледали някаква версия на Мосфилм?