IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меси стана посланик на Tata

Футболната звезда ще промотира леките коли на индийците

Меси стана посланик на Tata

Лионел Меси е новият глобален посланик на индийската автомобилна компания Tata Motors. Футболистът е сключил двугодишен договор, който вероятно ще бъде удължен, съобщават от Tata.
Меси стана посланик на Tata
Снимка: Tata

Играчът на националния отбор по футбол на Аржентина и звезда на испанския Барселона ще участва в редица рекламни кампании на леките автомобили Tata. Първата такава носи името "#madeofgreat", като е изградена около философията на индийската марка. А именно - "Осигуряване на най-добрите в класа нововъведения в сегмента на пътнически превозни средства с комбинация от зашеметяващ дизайн, впечатляваща производителност и вълнуващи нови технологии", се казва в съобщението.

"Много съм развълнуван да бъда част от семейството на Tata Motors. Винаги съм бил очарован от Индия, тъй като съм чувал велики неща за тази разнообразна страна. Посещавал съм я с отбора на Аржентина и се надявам да го направя отново", споделя Меси.

Автомобилният производител Tata Motors не е особено познат в Европа. Компанията нашумя покрай модела си Nano, който трябваше да бъде най-достъпната машина на пазара, но реално се оказа пълен провал.

От 2008 година индийската компания е собственик на британската Jaguar Land Rover (производител на автомобилите Jaguar, Land Rover и Range Rover), като притежава заводи в Индия, Аржентина, Тайланд, Южна Африка и Великобритания.

Tata Motors е основана през 1945 година като производител на локомотиви. Първият си автомобил създава около 10 години по-късно, използвайки технологии на Daimler-Benz AG.

Още по темата:
Роналдо срещу Меси, но не на терена, а зад волана

 

Тагове: tata
0 от 500