IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen със загуба от 1,67 милиарда евро

Все пак обаче резултатът за третото тримесечие е по-добър от очакваното

Volkswagen със загуба от 1,67 милиарда евро

Германският автомобилен гигант Volkswagen Group отчете чиста загуба от 1,67 млрд. евро за третото тримесечие, задълбочена от провизиите, заделени от групата заради екоскандала с дизеловите двигатели, предаде БТА.
Volkswagen със загуба от 1,67 милиарда евро
Снимка: Ройтерс

Това е първата тримесечна загуба на Volkswagen от 15 години, отбелязва Ройтерс. Тя обаче остава доста по-малка от прогнозираната от анализаторите, анкетирани от Bloomberg, които очакваха сума от над 3 млрд. евро. Експлоатационните загуби на групата възлизат на 3,48 млрд. евро - колкото очакваха анализаторите.

Компанията преразгледа към понижение целта си за оперативните резултати заради скандала с манипулираните двигатели, като очаква те да са доста по-ниски тази година в сравнение с 2014 година.

Volkswagen Group вече спря продажбата на засегнатите си дизелови модели, като му престои скъпа сервизна акция, засягаща 11 млн. коли в света. Концернът е изправен и пред огромни глоби, като анализатори прогнозират, че скандалът може да му коства до 78 млрд. евро.

В същото време Volkswagen очаква продажбите му да останат стабилни през 2015 година, на равнището на рекордните 10,14 милиона, отчетени през 2014 година. Германската компания обаче отстъпи първото място по продажби в света на Toyota, като за периода януари-септември на 2015 г. е втора.

0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Добре някои да ми обясни как ще препрограмират компа на двигатела и всичко ще е ОК ."То май и те не знаят.. Нали в щатите са ги хванали още миналата година и са ги карали да си оправят мизериите, ама нищо не са направили. И едва тогава излиза отказа за сертификация за продажба и покриване на стандартите за емисии.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бълха го ухапала. Ще компенсират бързо загубите като вдигнат цените.
  • #3
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Добре някои да ми обясни как ще препрограмират компа на двигатела и всичко ще е ОК . Визирам всчико , разход , СО2 , мощност , въртящ момент, надеждност . Нещо не ми се връзва с едно препрограмиране да се оправят нещата.
  • #2
    16 rate up comment 16 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Е, то скандала гръмна на 20 Септември и засегна само 10 дена от третото тримесечие. Представям си четвъртото какво ще бъде. ВАГ са пътници. Меркел ще ги държи на искуствено дишане доколкото може, но не бих се обзаложил че ще прескочат трапа.
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не ги мислете бе..това е ВАГ..никога Германия или баба ви Меркел няма да допуснат да фалира...НИКОГА!