IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пуска новата малка кола през 2011

Фолксваген активизира плановете по т.нар. New Small Family (новата малка фамилия), иновативен моделов ред с двигател разположен отзад и задно предаване.

VW пуска новата малка кола през 2011
Известна представа за това, какво ще представлява новата линия, трябва да даде концепцията с две врати „UP”, която ще бъде показана на салона във Франкфурт. Новата малка фамилия обаче, ще включва и автомобил с четири врати. Той се разработва под кодовото име „F 07“ и ще представлява нискобюджетната алтернатива на VW, която трябва да отговори на модели като Aygo на Toyota, който също се предлага и с четири врати. Междувременно се анализира и разработката на нов MPV, който носи работното име „Nano-Bus“ и може да бъде базиран върху същата платформа. На нея може да бъде монтиран и кабриолет. 



Шефът на групата VW Винтеркорн

Малкият VW със задно предаване може да се появи на пазара чак през 2011 година, според информация на изданието Automobilwoche. Всяка по-ранна дата би била доста спортна задача, казва пред изданието вътрешен на VW човек. Целевата цена на новия модел за западните пазари е твърдо 8000 евро. За развиващите се пазари ще има по-разтоварена в техническо отношение версия, чиято цена ще бъде с 2000 евро по-ниска. Дължината на автомобила ще бъде 3.35 метра, а интериорът ще дава пространствено усещане като на стария модел Lupo. Моделът с четири врати от своя страна ще има дължина от 3.55 метра. Решението за това, къде ще се произвежда новият модел ще се вземе догодина, като най-добри шансове има централна Европа (Словакия).
0 от 500