IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три нови SUV от Great Wall

Кросовърите са от марката HAVAL и ще се сглобяват в България

Три нови SUV от Great Wall

С три модела дебютира в България марката HAVAL, която е собственост на китайската компания Great Wall. Кросовърите - HAVAL H1, HAVAL H2 и HAVAL H6 Coupe, ще се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч и ще се продават на европейските пазари, стана ясно при премиерата на машините при откриването на Автомобилен салон София 2015.
Три нови SUV от Great Wall
Най-компактният нов SUV - HAVAL H1, се определя като един от най-малките автомобили в сегмент B. Неговата дължина е 3898 мм, а междуосието се простира на 2460 мм. Машината ще се предлага с бензинов атмосферен двигател с обем 1,5 литра и мощност 97 к.с.
Три нови SUV от Great Wall
По-големият кросовър носи името HAVAL H2 и е разположен в сегмент C (дължина 4335 мм, междуосие 2560 мм). Моделът ще се предлага с 2WD и 4WD задвижване, както и с избор от ръчна или автоматична трансмисии. Двигателят е един - бензинов с турбо и обем 1,5 литра, който генерира мощност от 150 к.с.
Три нови SUV от Great Wall
Флагманският модел е представител на сегмент D. Той носи името HAVAL H6 Coupe и ще се оборудва с 2,0-литров бензинов мотор. Агрегатът е с турбо и развива 197 к.с., като може да бъде снабден с 2WD или 4WD задвижване. Трансмисиите са ръчна или автоматична с два съединителя, разработена от Getrag.
Три нови SUV от Great Wall
И трите нови модела залагат на богато базово оборудване, пълен пакет от системи за безопасност и предлагат значителни възможности за персонализация, съобщиха от Литекс Моторс. Дизайнът им е разработен от австриеца Андреас Дойфел, известен като автора на Mercedes-Benz ML и GL, и белгиеца Пиер Льоклерк, който е бивш дизайнер на BMW M GmbH.

На поточната линия в България моделите ще се качат в средата на 2016 година. Малко преди това ще започне сглобяването на друг нов модел - пикапът Steed 6.

Брандът HAVAL се предлага в момента освен на азиатския и южноамериканския пазари, още в Русия и Австралия. Предпремиерата в България е официална за Европа.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега нали е модерно всички да се пишат премиум. Нали Ситроен искат просто така да станат с ДС-а, Рено и те въпреки че само Дачиа и Лада от марките под шапката им са под тях. Форд и Опел и те лукс го дават напоследък. Та защо и големия дувар да не са.Иначе като чета Грейт Уолите май не са никак лоши коли особено предвид цената си.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Днес ги видях на изложението. Н6 изглежда приятно като цяло, ама чак пък да е премиум... ?!? Особено с тези двигателчета. Приятна колица, която доста хора търсещи така модерните СУВ-ита, може би биха си купили, но това определено не е същия таргет клиенти, които си пазаруват Q7, X5 и т.н.
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Убеден си, както комунист в светлото бъдеще. Първо, не пуша.Второ, макар и със закъснение, но си плащам водата. Карам с винетка, когато ходя на море, иначе рискувам да ме глобят, а данъка за кола е общински, с него се прецаква общината, а не държавата, както и с водата ВиК са общински дружества, впрочем. Въпрос на обща култура, де. Само не мога да разбера, какво общо има доверието във възможностите на българите с ясновидските ти способности за моя любим спорт.
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хайде, по твоята логика да сглобяват някъде другаде и там да плащат данъци. Аман от черногледи хора - знаещи и всезнаещи по тая изстрадала земя.
  • #1
    23 rate up comment 4 rate down comment
    България земен рай! ( преди 8 години )
    Браво! Само така! Бавно, но славно! Цените са много прилични, качеството става все по - добро, персонала все по-опитен. Да взимат пример и другите заможни и предприемчиви българи! Можем, просто трябва да си спомним, че можем.