IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Ford Kuga

Испанското издание КМ77 наруши ембаргото и публикува официалните снимки на новия кросоувър на Ford – Kuga.

Това е Ford Kuga


Компактният кросоувър ще има премиера сега във Франкфурт. Както се вижда от снимките в дизайна на Kuga се влезнали много от стилистичните елементи на концепцията Verve. Огромната трапецовидна предна броня, страничните огледала, формата на страничните прозорци и редица други, са взети от Verve. 

Това показва, че макар във Франкфурт Kuga да е обявена за концепция, автомобилът е много близо до серийно производство. Серийната версия на Kuga ще се продава в Европа през втората половина на следващата година. Това ще бъде и първият модел на Ford за Европа предлаган и с хибридна версия. 


След това в зависимост от успеха на Kuga в Европа, автомобилът може да бъде продаван и в САЩ. Kuga е разработен на С – платформата на Ford, на която сега се произвеждат и MPV моделите C-Max и S-Max. Освен хибридния двигател, Kuga ще се предлага и с четирицилиндров бензинов двигател 1.6 Duratec, както и с разработения съвместно с PSA Peugeot Citroen турбодизелов двигател с обем 2.0 литра с максимална мощност 136 к.с. 


Ако Kuga бъде продаван в САЩ това ще бъде с новия бензинов V6 двигател на Ford с обем 3.5 литра. 

В интериора прави впечатление големият 7 инчов дисплей със система за паркиране. Джантите са с размер 19 цола. Автомобилът е с голям панорамен прозрачен покрив.

0 от 500