IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat връща Tipo в играта

Така ще се казва седанът Aegea

Fiat връща Tipo в играта

Новият компактен седан Fiat Aegea, показан по-рано тази година на салона в Истанбул, ще се продава на европейския пазар като Tipo. Под това име от 1988 до 1995 г. италианците предлагаха хечбек, който през 1989 г. бе избран за „Автомобил на годината” в Европа.
Fiat връща Tipo в играта
Продажбите в Италия на седана ще стартират през декември, а в началото на 2016 г. той ще бъде достъпен и на други пазари. Производителят позиционира седана като глобален модел, който ще се предлага в Европа, Близкия Изток, а също така и редица африкански държави.
Fiat връща Tipo в играта
Линията двигатели включва два бензинови и два дизелови агрегата, чиято мощност варира между 95 и 120 к.с. Моторите могат да се съчетават както с механична скоростна кутия, така и с автоматична трансмисия.
Fiat връща Tipo в играта
В базовото оборудването на Tipo ще попадне мултимедиен комплекс Uconnect с 5-инчов дисплей, Bluetooth, гласово управление и навигационна система, дело на компанията TomTom.
Fiat връща Tipo в играта
Седанът на Fiat е разработен съвместно с турската компания Tofas, в чийто завод ще се произвежда автомобила. На по-късен етап се очаква в предприятието да започнат да се сглобяват и версии „хечбек” и „комби”.

Снимки: Fiat
 

Тагове: fiat aegea fiat tipo
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мултипла е ужасно грозна кола. Дай сега като е италианска и да викаме колко убАва.
  • #12
    13 rate up comment 3 rate down comment
    г ( преди 8 години )
    абе италианците са царе на дизайна. Просто красота, дори и мултипла
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    GTE ( преди 8 години )
    А забравихте ли за Фиат Ритмо ???
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Oтвън е ок, но вътре не ме кефи.
  • #9
    6 rate up comment 10 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    навремето исках да си купувам Типо. защото дизайна му бе 10г напред от тогавашните голфове. голф II за да съм точен. а това тук е 10г по назад от голф VII. излагат се ФИАТ
  • #8
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Като оставим настрана дизайн, мотори и екстри, изборът на име ще е изключително неподходящ. Типо беше един доста упсешен и пъргав хечбек на Фиат, който дори беше станал кола на годината навремето (независимо как се правят оценките, пак си е нещо). Ключовата дума в случая е хечбек. Не може просто да шляпнеш някакво име, което значи нещо на кола, която няма нищо общо.
  • #7
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мой познат си купи нов Фиат Линеа преди години - няма такъв ***. Грозна несъразмерна кола произведена в Турция. Търсим го италианския дизайн но не го намираме.
  • #6
    3 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    5 инчов дисплей - ми те телефоните имат по-големи. отвън няма проблем , ама на това вътре дизайн ли му викате? хахаха. китайски дизайн му викам аз и си карам Ауди-то. айде сега давайте с плювните по вурстовете
  • #5
    23 rate up comment 1 rate down comment
    ttt ( преди 8 години )
    Явно света се е извратил вече, щом не разбира функционалния, ергономичен италиански дизайн. Италианския дизайн е основополагащ в автомобилната индустрия и естествено печели титли като "Кола на годината"
  • #4
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Kar Fen ( преди 8 години )
    Каква кола караш бе, специалист? Измисли нещо ТИ и го произведи и всички ще го очакваме с интерес да го оценим. Цени труда на хилядите хора, които работят за всеки нов модел. ТЪПИР