IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota планира да продава по 1 млн хибридни автомобили в Европа

От 2000 г. когато Toyota започва да продава хибридни автомобили в Еврапа, до днес на Стария континент японската фирма е реализирала 100 000 хибридно задвижвани коли.

Toyota планира да продава по 1 млн хибридни автомобили в Европа
Интересно е обаче, че повече от 50% от хибридните автомобили са продадени в Европа през последната година, съобщава сайта Worldcarfans.com. 


Най-популярният хибриден модел в Европа е Toyota Prius. За седем години от този модел тук са продадени 73 000 броя. За същия период са продадени и 27 000 хибридни модели на Lexus. 

За тази година от Toyota планират да продадат на Стария континент 44 000 хибридни автомобили, а през 2010 г. очакват да реализират тук над 1 милион хибридни модели. 

За десет години производство на хибридни модели Toyota е произвела повече от един милион такива автомобили. От тях около 1/3 е реализирана в Япония, останалите са продадени по всички краища на света. 

Сега в Toyota произвеждат различни модели задвижвани от електродвигател и от бензинов мотор. Наред с най-популярният Prius, се правят и хибридни лекотоварни автомобили, миниванове, кросоувъри и луксозни седани със задно предаване.  
0 от 500