IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи концепция на хибридна версия на Q7

Audi предостави официални данни за бъдещия хибриден вариант на SUV модела Q7.

Audi представи концепция на хибридна версия на Q7


Това все още е една концепция, но по отношение на технологията едва ли ще има промени в серийната версия. Най-вероятно това ще бъде хибридната технология, която ще видим скоро и при SUV модела на Porsche - Cayenne. 

Audi ще използва паралелна хибридна система с електромотор имащ мощност 34kW и бензинов V6 двигател FSI с обем 3.6 литра и мощност 280 к.с. (206kW). Електромоторът предоставя максимален въртящ момент 285Nm, а бензиновият мотор още 375Nm. Това позволява ускорението на Q7 с хибридно задвижване от място до 100 км/час да бъде за 7.6 секунди. Макар да има високо лично тегло – 2480 кг. средният разход на гориво е 9.8 литра на 100 км. 


Отделен съединител може да предаде движението от електромотора към колелата. Това позволява автомобилът да се движи само от електромотора, само от бензиновия двигател или и от двата заедно. Задвижван само от електродвигателя, Q7 може да постигне 50 км/час но за разстояние само от 2 км, след което се включва и бензиновия двигател.
0 от 500