IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха новата Kia Sportage

Кросовърът е пораснал на размери, предлага нови двигатели и версия GT Line

Разкриха новата Kia Sportage

Kia разкри всички подробности около новото поколение на кросовъра Sportage, чиято официална премиера ще се състои във Франкфурт. Моделът е пораснал на размери, станал е по-икономичен и комфортен, предлага нови технологии и спортна версия GT Line.
Разкриха новата Kia Sportage
По отношение на размерите, новата Kia Sportage демонстрира с 40 мм увеличена дължина, като цели 30 мм са попаднали между двете оси, които вече са разположени на 2670 мм една от друга. Височината от 1635 мм и широчината от 1855 мм са останали непроменени, докато предният надвес е увеличен с 20 мм, а задният е намален с 10 мм.

Сериозната промяна в размерите и дизайна е повлияла положително на аеродинамиката, като челното съпротивление е редуцирано от 0,35 до 0,33. По-голям е и багажникът, чийто обем вече достига 503 литра (465 л. при стария модел).

Интериорът на модела е също напълно нов. Той предлага по-голям простор и материали с по-високо качество, както и най-новите технологии, сочи информацията. Инженерите са успели също така да редуцират нивата на шум и вибрации, прилагайки промени както в конструкцията и изолациите, така и в окачването.

Цели 51% от конструкцията на новата Kia Sportage е изградена от ултрависокоякостна стомана. Увеличено е използването на горещо щампована стомана, а за укрепване на A-, B- и C-колоните, страничните прагове, покривните конструкции и калниците на автомобила е използвана високоякостна стомана.

По отношение на безопасността, моделът предлага въздушни възглавници за водача и пътника до него, предни странични въздушни възглавници и въздушни завеси на първи и втори ред. Сред технологиите присъстват автоматична спирачка, системата за предупреждение за опасност при смяна на лентата за движение, система за оставане в лентата на движение (автоматично коригира посоката), умни дълги светлини, система за контрол на мъртвата зона и много други.

Сред екстрите могат да бъдат изброени инфо-развлекателна навигационна система със 7- или 8-инчов екран, аудио JBL с 8 тонколони, безжично зарядно за мобилни устройства, камера за движение на заден ход, автоматично отваряне на багажника, спомагателни светлини при завой и др.

Ще бъде налична и версия GT Line (на снимките), акцентираща върху спорта. Тя се отличава с различни брони и LED светлини, двойни ауспуси, дифузьор, по-твърдо окачване, различно оборудван салон и 19-инчови джанти.
Разкриха новата Kia Sportage
Нови са и двигателите на модела, като всички покриват нормите на Евро6. Гамата от бензинови агрегати включва 1,6-литровия GDI с мощност от 132 к.с. и 161 Нм въртящ момент, както и новия 1.6-литров T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване), развиващ 177 к.с. и 265 Нм.

Дизелите са представени от 1,7-литров CRDi (115 к.с.) и подобрен 2,0-литров агрегат. Последният се предлага във версии със 136 к.с. и 373 Нм или със 184 к.с. и 400 Нм.

Изцяло нова е също така 7-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител (DCT), която е достъпна само за бензиновия двигател с турбо. Ще се предлагат още автоматична и ръчна предавателни кутии.

Информация за динамичните показатели липсва, но става ясно, че моделът е по-икономичен и по-динамичен от своя предшественик.

Четвъртото поколение на Kia Sportage ще бъде налично на пазара на Европа през първото тримесечие на 2016 година. Премиерата е насрочена за средата на този месец във Франкфурт.

Снимки: Kia

Тагове: kia sportage
0 от 500