IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Nissan Z ще бъде кросовър

Моделът ще получи спортна визия и 1,6-литров бензинов турбо мотор

Следващият Nissan Z ще бъде кросовър

Следващият Nissan от серията Z няма да бъде спортно купе, а кросовър, съобщава изданието Autocar. Според информацията моделът ще бъде представен още на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт.
Следващият Nissan Z ще бъде кросовър
Очаква се духовният приемник на Nissan 370Z да е изграден на модулната платформа CMF. Неговите габаритите ще бъдат сходни с тези на Nissan Juke, а под капака ще бъде поставен 1,6-литров бензинов турбо мотор с 4 цилиндъра.

Известно е още, че моделът ще има спортна външност, но подробности за дизайна засега не се съобщават. Предполага се, че той ще получи елементи както от досегашния 370 Z, така и от концепцията Nissan IDx.

С пускането на автомобила на пазара гамата от спортни модели на японския ще съставлява 3 модела. Най-високо ще бъде разположен GT-R, по средата ще застане новият Z, а най-ниско ще стои спортно купе с 2 врати, което в момента Nissan разработва, твърди информацията.

Снимка: Nissan

 

Тагове: nissan 370z
0 от 500
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    нещо в този свят не е наред.....ок, с джук си поиграха, получи се забавно, даже интересно, но да се подиграват с легендарните машини от z сериите.....