IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge се отказва от екстремните си модели

Модификациите SRT Hellcat ще бъдат спрени до няколко години

Dodge се отказва от екстремните си модели

Следващото поколение на седана Dodge Charger и на купето Challenger няма да се предлагат в модификации SRT Hellcat, съобщава изданието Automotive News.
Dodge се отказва от екстремните си модели
В момента двата модела са оборудвани с V8 атмосферен двигател със 707 к.с., за който се очаква да оцелее до 2019 г. Същото се отнася и за друг мотор – 6,4-литровия V8 HEMI, достъпен за още няколко модела на Chrysler.

Причината за отказа от модификациите SRT Hellcat са непрекъснато увеличаващите се екологични изисквания. Това ще принуди Dodge, а и други компании да преминат съм 4- и 6-цилиндрови мотори с две турбини.

Новите двигатели вече се разработват и трябва да бъдат готови за следващите поколения на моделите. Очаква се те да станат част от бъдещите хибридни агрегати, които ще се поставят на най-мощните модификации на Charger и Challenger.

Снимка: Dodge

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бай уй ( преди 8 години )
    Глупости на търкалета...Няма да предлагат големи мотори, сигурно затова поръчки се приемат чак за средата на 2016 ...
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-големия замърсител с CO2 са самолетите - там трябва да се вкарват норми, а при колите трябва да се вкарват норми за дизелите главно - те са основните замърсители на градовете и основната причина за бума на ракови заболявания и остри астматични заболявания. Трябва да задължат използването на ДПФ и да се ограничат количеството финни прахови частици до определена граница - или просто да се забранят дизели в градовете, както ще правят в Париж и Лондон.
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Гледам, току виж спасили света с тея малки двигателчета :D Доста лицемерна работа е тоя даунсайзинг
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    R ( преди 8 години )
    хахахха американските мъсъли останаха без мускили :)
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 8 години )
    "..V8 атмосферен двигател със 707 к.с." - глупости на търкалета - преди да пишете погледнете какъв огромен компресор са му сложили на този двигател! Интересно е и от къде дърпа въздух - от там където е по принцип левия вътрешен фар - доста интересно е направено.