IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen превръща Cactus в ретро всъдеход

Французите подготвят възраждане на модела Mehari

Citroen превръща Cactus в ретро всъдеход

Citroen ще представи на предстоящия автосалон във Франкфурт специална версия на модела си C4 Cactus, вдъхновена от всъдехода Mehari, произвеждан от марката през периода 1968-1988 г.
Citroen превръща Cactus в ретро-всъдеход
Класическият Mehari е с лека каросерия, като се предлага както с мек свалящ се покрив, така и с твърд таван. Той се налага сравнително успешно, като за 20 години от него са продадени над 150 000 бройки. Има и версия с 4х4, която излиза през периода 1980-1983 г.

Задвижването на Mehari е поверено на двигател с обем 602 куб. см., който е напълно достатъчен за автомобил с тегло от около 600 кг. Освен това кросовърът е оборудван и с независимото окачване от легендарния модел на Citroen - 2CV.

От френския производител заявиха, че ще изчакат реакцията на публиката във Франкфурт, която ще има възможност да види на живо автомобила, за да преценят дали да предложат подобен модел в серийно производство.

На автосалона в Германия Citroen ще покаже още един концепт - Aircross concept, който видяхме на изложението в Шанхай през април. Той ще бъде в основата на новия кросовър на марката, който трябва да се появи през 2016 г. Всъдеходът ще получи външния вид на Cactus, но ще е с по-големи размери.

Снимки: Citroen

 

0 от 500