IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И BMW ще съди китайци

След Mercedes-Benz, сега и BMW предприема сериозни стъпки за да спре китайските фирми от копиране на свои модели.

И BMW ще съди китайци
Баварската фирма се обърна към съда и поиска забрана за излагане на модел на китайския производител Shuanghuan на салона във Франкфурт и за продажбата му в Европа. 

Тази китайска фирма е най-напориста в копирането на немски модели и след като беше дадена на съда от Mercedes заради „клонинг” на Smart, сега BMW също се обръща към правораздавателните органи заради модела CEO (на снимката) почти пълно копие на BMW X3. 


През миналата година Smart успя да спре друг китайски производител да представи друг „Smart” на европейските пазари. Shuanghuan има намерение да започне продажби на СЕО в Италия и от BMW протестират заради това, съобщава Automotive News. 

Няма нищо лошо в това китайските производители да се опитват да пробиват на световните пазари и да разработват свои глобални модели. За тази цел обче е задължително да имат свои оригинални модели а не просто да се опитват да правят свои евтини копия на известни световни марки.
0 от 500