IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третият модел на Datsun излиза догодина

Това ще бъде компактен кросовър на платформата CMF-A

Третият модел на Datsun излиза догодина

Третият автомобил в моделната гама на възродената марка Datusn ще се появи в началото на 2016 г. Това съобщиха официално от концерна Renault-Nissan, като уточниха, че моделът ще бъде изграден на платформата CMF-A.

Подробности за новия модел не бяха дадени, но се очаква това да бъде компактен кросовър. Архитектурата CMF-A представлява разновидност на шасито CMF и е в основата на новото Renault Kwid. Неговата концептуална версия – redi-GO, бе показана още през 2014 г. и се очаква именно тя да бъде в основата на бъдещия автомобил.

Бюджетният „паркетник” има дължина от 3,7 метра и широчина – 1,6 метра. Разстоянието между двете оси е 2,35 метра. Двигателите за кросовъра ще бъдат избирани в зависимост от пазарите, на които ще се предлага, но като цяло ще се залага на малолитражни агрегати, които са съчетани с механични трансмисии. Целта е да се постигне максимално ниска цена за модела.

От Renault-Nissan съобщиха, че използването на платформата CMF е позволило да се постигне намаляване на разходите за миналата година с 3,8 млрд. евро. За това е спомогнало и обединяването на функциите на различните отдели за разработка, които вече функционират по един и същ начин. В концерна продължават да работят в тази насока и прогнозират, че догодина ще успеят да икономисат 4,3 млрд. евро.

С пускането на кросовър моделната гама на Datsun ще нарасне на 3 автомобила. В момента тя е представена от седана on-Do и хечбека mi-DO.

Снимка: Datsun

Тагове: datsun redi-go
0 от 500