IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дом на колела за 1 млн. долара

Комфортното возило разчита на дизелов двигател

Дом на колела за 1 млн. долара

Компанията EarthRoamer от Колорадо, специализирана в създаването на машини за експедиции, представи новия си проект. Той носи името XV-XD, като е предназначен за комфортни пътувания до места, които са труднодостъпни за обикновените кемпери.
Дом на колела за 1 млн. долара
EarthRoamer XV-HD е построен на платформата на Ford F-650, считан в САЩ за лек камион. Дължината на возилото, което разполага със система за задвижване на четирите колела, е 10,2 метра, а височината – 4 метра. Машината има голям пътен просвет и всъдеходни гуми, които по принцип се използват от американската армия.

Задвижването е поверено на 6,7-литров дизелов двигател Cummins, развиващ 330 к.с. и 983 Нм, който работи в комбинация с автоматична скоростна кутия. От компанията-производител не уточняват какъв е разходът на двигателя, но са категорични, че преходът с пълен резервоар е „впечатляващ”, а на борда си машината може да натовари 750 литра вода и 500 литра гориво.

Домът на колела разчита и на огромни акумулатори, които могат да се зареждат и със слънчева енергия. В оборудването е включена дори перална машина. В автомобила могат да се возят 8 души, като за 6-има от тях са предвидени спални места.

В EarthRoamer вече приемат поръчки за машината, която прави впечатление и със сериозната си цена. Вариантът с най-ниско ниво на оборудване е оценен на 925 000 щатски долара.

Снимки: EarthRoamer


 

Тагове: earthroamer ford f-650
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Дизел в щатите? Тия там не знаят ли че там такива неща няма и не се продават.Справка --> тукашния форум
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ime ( преди 8 години )
    Анонимен, то и на екстериора няма снимки...дотолкова са нарисували... а преи години имаше един триколесен емпер, който си обикаля по света без проблеми и струваше доста по- малко. Дори тук писаха за него.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    при 500 л. резервоар и разход 30-40/100 не виждам как точно ще стигнеш до Китай. Виж от София до морето и обратно можеш да го направиш с един резервоар. Тук обаче резервоара е най-малката грижа. При цена 1 млн. долара, ако ще 100/100 да гори все тая. Доста безполезен кемпер от всяка гледна точка и най-вече от към цена.За около 100 хил. евро си купуваш абсолютно изпълнение по поръчка с всякакви гъдели и екстри. Примерно Hymer ML-I 580
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ужас ( преди 8 години )
    преходът с пълен резервоар е впечатляващ - с 500 литров резервоар ще стигна до Китай, не знам с какво точно ще впечатлява...
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Повечето съвремени кемпери и каравани са със соларни панели. Нищо особено не е това и не е чак толкова скъпо. Въпросът е обаче, кое му е толкова скъпото на това возило? Аз лично не виждам. Може би да е вътре, но вътре не ни го показват. Е как да разберем. Между другото има малки камиони с голо шаси на които можеш да сложиш контейнер за кораб има и с по-малки размери. правиш му изолация, слагаш му прозорци, врати, обзавеждаш по твой вкус и излиза поне 10 пъти по-евтино.
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кемпер мечта... с тези солари отгоре няма да изпитваш никакви липси. Цената обаче е умопомрачителна - далеч от възможностите ми.