IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски модели на базата на MG/Rover идват в Европа

Китайската фирма Nanjing Automobile която стана собственик на британската марка MG през 2005 г., планира още през следващия месец да започне продажбите на седана MG7.

Китайски модели на базата на MG/Rover идват в Европа
Първоначално този модел ще се продава в Китай, но още до края на тази година той трябва да се предлага и в Европа. 


MG7 се произвежда на базата на Rover 75. Двигателят му е бензинов с обем 1.8 литра, който ще се предлага с три различни мощности. Ще има и по-силен агрегат с обем 2.5 литра. 

Един от големите конкуренти на Nanjing - китайската SAIC, е собственик на технологическата документация на Rover 75 и вече произвежда на нейна база модел, наречен Roewe 750. Практически той се явява аналогичен на MG7. 

В същото време седанът на Nanjing е по-евтин от този на SAIC. Цената на MG7 в Китай е около 23 хиляди долара, а на Roewe около 35 хиляди долара. 

Докато SAIC придоби само техническите документи на Rover, Nanjing закупи целия английски завод с оборудването в него. SAIC също планира да се появи на пазарите в Европа. Това ще стане през 2008 със седана Roewe W2, който на европейските пазари ще се продава под марката на корейския SsangYong, който също принадлежи на SAIC.
0 от 500