IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двумилионният Land Rover Defender слезе от конвейра

Юбилейният автомобил ще бъде продаден в полза на Червения кръст

Двумилионният Land Rover Defender слезе от конвейра

За 67 години Land Rover успя да произведе точно 2 милиона бройки от един от най-разпознаваемите и легендарни всъдеходи на планетата – модела Defender, чиято историята започва под друго име.
Двумилионният Land Rover Defender слезе от конвейра
Юбилейният автомобил слезе от конвейра в завода в Солихол (Вбр), като събитието бе отбелязано със специална церемония. Ролите на работниците край поточната линия бяха заети от топ-мениджъри на Land Rover, както и от някои фенове на марката, сред които бе и „специалистът по оцеляване” Беър Грилс.

„Land Rover ме е измъквал толкова много пъти от трудни ситуации, че дори не мога да ги преброя. Смело мога да заявя, че Defender е машината, която може да работи на пълни натоварвания при всякакви условия”, коментира Грилс.

Представители на компанията Jaguar Land Rover припомниха, че Land Rover Series I дебютира на 30 април 1948 г. на автосалона в Астердам. Именно тогава започва и производството на всъдеходите Land Rover Series I, II и III, които по-късно се превръщат в Land Rover Defender.

Юбилейната бройка е боядисана в сиво и ще се появи пред публика на Фестивала на скоростта в Гудууд (Вбр) в края на месеца. След това всъдеходът ще обиколи още няколко мероприятия, а през декември ще бъде пуснат на търг. Всички пари от продажбата му ще отидат в полза на Червения кръст и на Червения полумесец.

Снимка: Jaguar Land Rover

 

Тагове: land rover defender
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Станчев ( преди 9 години )
    Сравнявате ябълките с круши! Тойота и Мерцедес-Бенц... Осъзнайте се!
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Цените на Land Cruiser започват от 82 900,00 лв. Така, че с евтините манипулацийки до тук! влез в тубата и можеш да се нагледаш на клипове на Land Cruiser, който е набутан къде ли не. По цял свят го набутват на най-труднодостъпните и кофти места, а ти искаш да ни убедиш в противното. Доста елементарен си. G-класата, новата изобщо няма да стигне там където ще стигне Land Cruiser. Вярвай ми! а ако не вярваш вземи се поинтересувай малко повече от офроуд. Като начало стани член на форума в БГ.
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    АЛДИ! ( преди 9 години )
    А значи си купуваш Land Cruiser за 150 000 лв. и го "набутваш" в планината?!? Където стигне Тойотата (актуалния модел на Land Cruiser) там ще стигне и G-класата! За Defender съм съгласен..това наистина е автомобил за планината.."***" без много електроника, не ти пука дали ще го надереш и стига навсякъде с подходящи гуми и опит!
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    G-класата има масажьори за G-точката...Между другото G-класата БЕШЕ корава, преди да и набутат една камара електроника, да е направят тежка, като танк и всичко това да развали офроуд възможностите й. Така, че G-класата да не е набутваме тук, защото не само е развалиха, но и вдигнаха толкова много цената, че много малко хора биха решили да е набутат в гората и планината. Т.е. вече говорим за много нефункционален автомобил от всяка гледна точка. Defender и Land Cruiser са точно обратното.
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    АЛДИ! ( преди 9 години )
    G-класата има масажори....но е корава !
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    За съжаление това е последният истински СУВ на марката. Всичко сега е шир потреба паркетници за майки с деца и мъже с малки атрибути за които автомобила е продължение на оная работа. Легендарен модел, който заслужава да се произвежда, но конюктурата на пазара не му позволява. Вече почти не останаха истински мъже, а метросексуални индивиди, които искат нещо лъскаво, с масажьори на седалките и другаде...Май единственото кораво нещо в този клас остана Toyota - Land Cruiser!!!
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    С ( преди 9 години )
    Корав автомобил!П.П. И се пише конвейЕр, извинете ме, уж сте образовани хора.