IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци купиха легендарна италианска марка

De Tomaso струва на новите си собственици 1,05 млн. евро

Китайци купиха легендарна италианска марка

Легендарната италианска марка De Tomaso има нов собственик - китайския холдинг Consolidated Ideal TeamVenture, съобщава вестник La Repubblica. Според информацията брандът е струвал на новите си собственици 1,05 млн. евро.
Китайци купиха легендарна италианска марка
През март претенции за закупуването на De Tomaso имаше друга компания - швейцарската група L3 Holdings, която предлагаше 2 пъти по-висока сума. Тя обаче не успя да изпълни финансовите си задължения по сделката и в крайна сметка италианската марка стана собственост на Consolidated Ideal TeamVenture.

Новият собственик има намерение да започне производство на автомобили De Tomaso в Китай, но засега няма никакви подробности относно какви ще бъдат те и кога ще стартира производството им. Италианците се надяваха да продължат дейността на завода си в Торино, където след поредния банкрут на марката - през 2012 г., без работа останаха 900 служители.

De Tomaso е създадена през 1963 г., като до 2004 г. произвеждаше спортни автомобили. През 2009 г. правата върху марката станаха собственост на италианския бизнесмен Жан-Марио Росиньоло, който се надяваше през 2012 г. да пусне на пазара кросовър. Пари за този проект обаче не бяха осигурени, а контролният пакет акции стана собственост на китайската фирма Hotyork.

През 2013 г. брандът De Tomaso бе купен от производителя на спортни автомобили ATS, който обаче по-късно се отказа от плановете за възраждането му. Впоследствие марката бе пусната на търг, в който освен L3 Holdings и Consolidated Ideal TeamVenture, участва и италианската компания Eos Group.

Снимка: De Tomaso

Тагове: de tomaso
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Що, какво е станало с Датсун? Те никога не са били спортно насочени. Бюджетен бранд с някой много добри коли със спортна насоченост, който е спрян заради конюктурни причини. Аналогията със статията е некоректна.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дано да се съсредоточат в производството на спортни автомобили, дано да не стане като Датсун.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кифльо, намали газировката, че много си се разпенил! Последно какво имаш/ Акъл видяхме, че нямаш, но кажи нещо за часовниците за които мечтаеш!
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Кифло-дав ( преди 8 години )
    Имам Rolex менте.....кО СТАНА....Ни съ газирай де......
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Roleks" или Rolex имаш?Я пак виж хубаво! Дори и на ментетата пише правилно Rolex, което значи, че и менте нямаш.Името De Tomaso е продадено, след фалите на автомобилната компания и под това име се продават часовници. Как са го направили да го възстановят и как китайците са купили името (защото от компанията няма нищо освен дългове) е много неясно. Може би са налели много пари в часовникарската фирма, за да ползват името отново. Не виждам друга логика.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бившите собственици в Италия Са разследвани за КРАЖБА на десетки милиони евро от всякакви фондове Не знам китайците как са я купили При положение ,че всичко свързано с тази фирма е блокирано от Съд и проглокатура .
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Щом Сейко за теб не струват и са кучакасичка, а хубавите часовници щом почват от 2000 си представям какъв ли часовник имаш. Сигурно Рафа се срамува от часовника, който носи, когато си покажеш твоя. Аре малко по-сериозно! Това са хубави часовници на добра цена с перфектна японска механика. Не говорим за луксозни и супер скъпи, а за нормални без изхвърляне. Бих си взел Сейко, ако имах по-големи възможности, но си вземам 3 пъти по-евтин с механика на Сейко. А на Радо механиката се прави в Китай.
  • #6
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Коментатор ( преди 8 години )
    Погледнах часовниците - куча касичка - японски механизъм. Обикновените са под 200 долара. Хубав часовник е мимимум 2000.
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз пък имам смартфон и е с по-точен часовник от на телефона ти. Между другото да притежаваш автоматичен часовник не е въпрос на точност, а на престиж и разбиране от тази техника. С 5 сек. на седмица избързва или с около 20 сек на месец. И какво от това. Мен ме кефи и въпреки, че на смартфона часовника е по-точен не може да замени този. Едно е да вадиш телефона си и съвсем друго е да погледнеш на ръката си колко е часа. Тел.го сменяш на 1-2-3 г., а часовника не, освен, ако не е китайски за 5 лв.
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    аз ( преди 8 години )
    аз пък имам часовник на телефона и е по-точен от твоя