IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mercedes се скараха след нова победа във Формула 1

Успехът на Хамилтън в Китай предизвика недоволството на Розберг

В Mercedes се скараха след нова победа във Формула 1

Двамата пилоти на Mercedes AMG влязоха в нов конфликт след Голямата награда на Китай, трети кръг от световния шампионат във Формула 1. Състезанието бе спечелено от шампиона Люис Хамилтън (Вбр), а втори остана Нико Розберг (Гер), но въпреки това поредният скандал между тях вече е факт.
В Mercedes се скараха след нова победа във Формула 1
На пресконференцията след състезанието Розберг заяви, че Хамилтън му е провалил състезанието, тъй като не е давал достатъчно газ. И по този начин Нико е бил поставен в ситуация, при която третият в колоната – Себастиан Фетел (Гер, Ferrari), е можел да го притисне опасно.

„Още преди старта обсъдихме подобен сценарий и стигнахме до извода, че ако водещият индивид гледа само собственото си състезание и притисне втория, това ще е добре за него, но не и за тима. Защото вторият ще изпадне в ненужно рискова ситуация спрямо третия. Не знам дали Люис го направи умишлено, но аз съм разочарован, защото не спечелих”, оплака се Розберг.

Хамилтън не му остана длъжен и реагира незабавно: „Не е моя работа да се грижа за състезанието на Нико, а за моя болид. Аз съм тук, за да карам моята кола, при това възможно най-бързо. Не съм направил нищо, за да забавя Нико, просто се фокусирах върху себе си. Ако Нико е искал да ме изпревари, трябваше просто да ме настигне и задмине”, обясни шампионът.

Трети и четвърти в Китай останаха Фетел и съотборникът му във Ferrari - Кими Райконен (Фин). За Фетел това бе трето качване на почетната стълбичка през сезона, като според него на тима му трябва още съвсем малко време, за да може да се пребори с пилотите на Mercedes AMG.

Пети и шести финишираха състезателите на Williams Фелипе Маса (Браз) и Валтери Ботас (Фин), следвани от Ромен Грожан (Фр, Lotus), Фелипе Наср (Браз, Sauber), Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull), Маркус Ериксон (Шв, Sauber) и др.

В генералното класиране лидер е Хамилтън с 68 т., следван от Фетел – 55, Розберг – 51, Маса – 30, и др. Следващото състезание е за Голямата награда на Бахрейн на 19 април.

Снимка: gpupdate

 

Тагове: mercedes amg
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    @champ, то и WEC са хибриди, но увеличaват популярността си. Не мисля, че проблемът е в хибридите. Дори си мисля, че проблем няма или по-точно нямаше да има, ако хибридите си бяха останали V8 както примерно при WEC. Що се отнася до ревльовците, по-скоро журналята ги изкарват такива. В крайна сметка не може един пилот само да мълчи и да кара. Винаги има емоции. Когато се скрият тия емоции, пилотите са обвинявани в "протокол". Когато ги показват, ревльовци били. Няма да се върнат времената без радио и без телевизия, а само с вестници, които информират за случилото се по собствен начин, изкарвайки пилотите герои. Или викате, навремето е нямало подобни дразги? Ами нека се сетим за Сена и ***. Примери много и аз честно казано не се сещам за случай, при който двама съотборници с добри коли да са се разбирали. На F1 и трябва само по-як звук. Мисля това терзае повечето зяпачи, а не кой водел и кой не можел да кара. Мерцедес доминират известно време, но преди това същото са правили и Макларън и Ферари и Ред Бул и Рено. Общо взето не е прецедент някой пилот да спечели повечето от половината стартове за сезона. За мен Ф1 винаги е била интересна, дори през така наречените скучни години според някои. А това за скуката се твърди поне от 20 години. Аз не обръщам внимание на ревливите фенове. Никога не съм го правил. За мен ревливците просто не обичат тоя спорт. Винаги може да се извади хубавото от един старт. Дори и последния старт не бе скучен, макар че интересното ставаше след седмо място. В крайна сметка Ф1 е отборна битка, а в началото на сезона да се искат подвизи от Розберг, Фетел, Кими, Маса, Ботас...няма как да стане. Може би по-нататък ще се отворят възможности за борби. Сега борбата е между младоците, които искат да се докажат. Както естествено и сред старите кучета с калпави болиди като Бътън и Алонсо. Хамилтън няма вечно да има късмет, няма и вечно Мерцедеса му да върви безпроблемно, още повече, че и Ферари дишат зад гърба им. Това ще ги принуди да напрегнат жили, а от там и грешките са неминуеми. Споко, минали са едва 15% от стартовете.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Stewart ( преди 9 години )
    Хамилтън ми харесваше,когато беше в макларън,сега е едно гето ***.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми де беше, с по лоша кола, объркваше доста сметки. Взимаше и победи. Първия му сезон във Ф1, накара Алонсо да мрънка и го биеше наред. С еднакви коли, тогавашния шампион! Една подарена титла на Райконен, която беше негова, но за не ги накажат му я дадоха. Стана шампион с доста по-слаба кола от Ферарито...
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Браво на Хамилтън, определено е пилот със шампионски способности, а Нико с това изказване започва да влиза в лигата на лигавите-хленчовци - ферари.
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    champ ( преди 9 години )
    Малцинственият златен ланец е като за капак на тенджерата наречена-провал на Формула 1.Златните години,когато машините бяха брутални и шумни зверове,а пилотите смелчаци с топки ще се помнят завинаги,а сегашните радио-лигльовци каращи хибридни прахосмукачки ще бъдат запомнени само със скуката и непрестания стремеж да си опазят гумите и бензина,за да завършат някак си,заедно със системата им тип приус издържи едно състезание.Това вече не е моторен спорт,а цирк/пародия на алчността.
  • #4
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като беше такъв отличен пилот преди мерцедес да наложат доминацията си де беше една титла с макларан и там в беше доста спорна работата. Видяхме ги когато ферари ги понастигнаха паника до небето. В пред последния старт имах надежда че ще се случи нещо интересно но вече всичко е ясно.
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Муха-ха, кви пари бре, играят хапчетата при теб. Хамилтън беше отличен пилот преди да дойде във формулата. Сега към пилотските си умения добави и опит, определено е най-добрия в момента...
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    какво стана с Хонда?
  • #1
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Смях смях просто това кое спретнаха мерцедес просто е някаква пароди или аз незнам как да го нарека но е супер тъпо да се знае след третия старт кой ще вземе титлите. А тоя хамилтън прилича повече на рап звезда от колко на световен шампион. Има пилоти които са в пъти по талантливи но парата играе там.