IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley обвини Lincoln в плагиатство

Спорът между компаниите се разигра в социалните мрежи

Bentley обвини Lincoln в плагиатство

Новият Lincoln Continental, показан като концепт преди броени дни, е копие на Bentley Flying Spur. В това е убеден главният дизайнер на британската марка Люк Донкерволке, предава Car Design News.
Bentley обвини Lincoln в плагиатство
Донкерволке изрази недоумението и отвращението си от кражбата в своя профил във FaceBoоk.

По адрес на новия Lincoln Continental дизайнерът написа: "Аз бих го нарекъл концепция на Bentley Flying Spur и бих запазил четирите кръгли фара".

Главният дизайнер на Bentley остави и съобщение на своя колега в Lincoln Дейвид Уудхаус. На стената в профила му във FaceBoоk Донкерволке попита риторично: "Искате ли да ви изпратим необходимите инструменти и чертежи на автомобила?".

Пред Car Design News Люк Донкерволке допълни, че подобно поведение е повече от неуважително, заявявайки: "Създаването на копие на вече съществуващ продукт дава лошо име на общността на автомобилните дизайнери".
Bentley обвини Lincoln в плагиатство
Как ще се развие спорът между Bentley и Lincoln ще разберем на стартиращото изложение в Ню Йорк, на което ще присъстват и двамата дизайнери. Именно под прожекторите на салона ще се състои премиерата на спорния Lincoln Continental.
Bentley обвини Lincoln в плагиатство
Снимки: Bentley / Lincoln. Колаж: Automedia.bg

0 от 500