IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet разкри хибридното Malibu

Новото поколение на седана ще получи агрегата на Volt

Chevrolet разкри хибридното Malibu

Следващото поколение на Chevrolet Malibu ще се предлага в хибридна версия, която ще използва модернизирания агрегат на модела Volt, съобщиха от компанията. Дебютът на автомобила ще се състои в началото на април на автосалона в Ню Йорк.
Chevrolet разкри хибридното Malibu
В силовия агрегат на хибридното Malibu ще бъде включен 1,8-литров бензинов двигател (при Volt се използва 1,5-литров мотор), два модернизирани електрически двигателя (отново от Volt) и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 1,5 кВт/ч. Общата мощност на силовата установка ще бъде 182 к.с.

Само на електричество тази версия на седана ще може да развива скорост от 86 км/ч, а двигателят с вътрешно горене ще се включва при по-високи скорости или натоварвания. Разходът на гориво в комбиниран режим ще бъде 5,2 л/100 км.

От Chevrolet засега не съобщават колко километра ще може да изминава новото Malibu с едно зареждане на батериите. Очаква се това да стане ясно по време на премиерата на автомобила. За сравнение само на електричество максималният преход на Volt, който обаче е електромобил с удължен пробег, е 80 км.

В Malibu ще бъде използвана същата система за рекуперация на електроенергията при спиране, каквато е и при Volt. Освен това седанът ще получи нова функция Exhaust Gas Heat Recovery (EGHR), която ще се използва за загряване както на задвижващия агрегат, така и на салона при по-хладно време.
Chevrolet разкри хибридното Malibu
Освен това седанът ще бъде оборудван със система Teen Driver, позволяваща на родителите да наблюдават маниера на шофиране на техните деца и да ограничат достъпа им до някои системи на автомобила. Технологията позволява да се записват маршрутите, по които преминава колата и максималната скорост, която е развила.

Хибридният Chevrolet Malibu ще се появи на пазара в началото на 2016 г., като производството му ще бъде съсредоточено в завода на General Motors в Канзас Сити.

Снимки: Chevrolet

Тагове: chevrolet malibu
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво! Ето това е нещо, а не като вурстовете само да говорят и да лъжат с техните разходи 1-2 до 3/100.Хората са си го написали 5.2/100, което е един реален разход, а не измислен. Както е при Приус реален, разхода от 3.9/100, че и даже завишен и в много случай се постига и по-нисък. Не случайно в статистиката тези, които лъжат най-много с разхода на гориво са точно немските производители. Щом за един разход ви лъжатси представете за другите неща, как ви мамят. Питайте АДАК, ако не вярвате!
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Еми да ама те вече не продават в Европа :)
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    darth ( преди 9 години )
    Бих си я купил даже и защото е по-различна от немските "премиуми".