IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите на Ford сами ще следят ограничения на скоростта

Новата спомагателна система ще дебютира при следващото поколение на S-Max

Автомобилите на Ford сами ще следят ограничения на скоростта

Ford обяви създаването на нова система, която ще помогне на шофьорите да на превишават ограниченията на скоростта. За тях вече ще следи самият автомобил.
Автомобилите на Ford сами ще следят ограничения на скоростта
Първият модел, който ще получи новата функция с името Intelligent Speed Limiter, ще бъде следващото поколение на минивана S-Max. Системата ще се активира с натискането на бутон, разположен на волана. Специална камера под предното стъкло ще отчита пътните знаци, като ще разпознава тези за ограничения на скоростта и ще подава сигнал до компютъра на автомобила.

Той на свой ред ще намалява подаването на гориво и по този начин ще забавя движението на превозното средство. Спирачната система няма да се задейства, като намаляването на скоростта ще става плавно и безопасно. Технологията ще работи и при движение по инерция, като тогава ще активира допълнителен звуков сигнал.

От Ford твърдят, че новата функция работи ефективно в диапазона от 30 до 200 км/ч, като първоначално ще се предлага единствено на S-Max. На по-късен етап тя ще бъде внедрена и в останалите модели на марката.

Снимка: Ford

Тагове: ford s-max
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    и ако жена ми ражда и бързам за болницата, какво - вана ще ми ограничи скороста ли. много са зле тея . ако си дал колата си на млад шофиор - тогава да. но тук не пишат нищо подобно.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    странно решение . Въпрос на време е контрола на скоростта да става автоматично на база на GPS карти . Технологията е налична и е въпрос на време да бъде въведена