IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford подготвя и Fiesta RS

Очаква се хот-хечът да получи 1,6-литров мотор с 220-230 к.с.

Ford подготвя и Fiesta RS

Първите доказателства, че Ford разработва RS-модификация на хечбека Fiesta вече са факт. Прототип на модела бе заснет по време на изпитания от изданието AutoEvolution.
Ford подготвя и Fiesta RS
Засега за самия автомобил няма много сведения, но се вижда, че заснетата машина разполага агресивни въздухозаборници, напомнящи на тези при показания в Женева Focus RS. Именно това, както и намеците на представители на Ford за работата върху подобен модел, са сред доказателствата, че най-мощната версия на Fiesta ще бъде готова съвсем скоро.

Предполага се, че RS-версията на модела ще получи същия двигател, на който разчита и Fiesta ST. Това е 1,6-литров бензинов мотор от семейството EcoBoost, който при ST развива 182 к.с., но при RS мощността му ще нарасне до 220-230 к.с.

Очакванията са топ вариантът на Fiesta да бъде оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия, но появата на системата за задвижване на четирите колела, която е налице при Focus RS, е изключена. Причината е, че тя ще направи хот-хечът доста тежък и скъп.

Що се касае касае до останалите задължителни атрибути за подобен автомобил като спортно окачване, мощни спирачни механизми и диференциал с повишено триене, те ще бъдат налице при модела, чиято премиера се очаква най-късно в края на 2016 г.

Снимка: AutoEvolution

 

Тагове: ford fiesta rs
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 9 години )
    Супер! Иначе тия mountune наистина са добри!
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Е това вече е работа. Как да не се кефи човек. То и сега има тунинг пакет за Фиеста, признат официално от Ford - mountune с 212 к.с. А щом Форд го е признал официално, значи нищо не ги бърка и официално да пуснат тая версия с още малко кончета.