IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz готви нов конкурент на Audi TT

Бъдещите купе и роудстър ще бъдат на платформата на A-Class

Mercedes-Benz готви нов конкурент на Audi TT

Mercedes-Benz работи върху създаването на още един конкурент на Audi TT. Според германското издание Autobild това ще бъде спортен модел на платформата на следващото поколение A-Class.
Mercedes-Benz готви нов конкурент на Audi TT
Vision CLA. Снимка: Mercedes-Benz

Производителят от Щутгарт вече има един съперник на Audi TT в гамата си и това е моделът SLK, който е със сходни размери и е съпоставим като мощност и цена. А слуховете, че SLK ще има наследник вървят още от 2000 г., когато Mercedes за първи път показа концепта Vision CLA. Тогава обаче проектът бе спрян, тъй като преработването на компактен хечбек в роудстър не е икономическо обосновано.

Сега обаче нещата са променени, тъй като новата архитектура с предно предаване MFA, която е в основата на A-Class, позволява да се изграждат всякакви автомобили. В момента на нея са направени купеобразният седан CLA, комбито CLA Shooting Brake, кросовърът GLA и компактния ван B-Class.

Големият проблем пред Mercedes е спадът на продажбите на колите от този сегмент, което ясно се вижда от резултатите на третото поколение на Audi TT. Ако все пак бъде дадена "зелена светлина" на проекта, то новото купе, което ще бъде оборудвано с 4-цилиндров двигател, ще излезе през 2019 г. А година след това ще бъде пуснат и роудстърът.

 

0 от 500