IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър

Серийното Q60 ще се предлага в две модификации

Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър

Компанията Infiniti официално представи два концептуални модела по време на автосалона в Женева. Това са купето Q60 и кросовърът от премиум-сегмента Q30.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Концептуалното купе Q60, чиято серийна версия ще се появи в продажба в края на 2016 г., се позиционира като приемник на G37. На пазарите моделът на японците ще трябва да се конкурира с BMW M4, като ще се предлага в две модификации.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Стандартната ще разчита на 3,0-литров бензинов турбомотор, чиито динамични характеристики засега не се съобщават, но според представител на марката агрегатът осигурява „изключителна производителност”. Твърди се, че на серийната версия той ще развива 400 к.с. А на спортната модификация неговата мощност ще предлага 450 к.с.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Дължината на Q60 е 4690 мм, широчината – 1865 мм, а височината – 1370 мм. Външността на модела е сходна с тази на концепта Q80 и на показания неотдавна Q50 Eau Rouge, като от първия е взаимствана ниската стойка, а от втория – вентилационните отверстия на предните калници.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Освен това компанията демонстрира и концептуален кросовър от премимум-сегмента Q30. Той е с дължина от 4500 мм, като е построен на платформата с предно предаване, която е в основата на Mercedes-Benz GLA.

Моделът е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор със система за директно впръскване на горивото, който развива мощност от 200 к.с. Двигателят работи със 7-степенна автоматична скоростна кутия. А от Infiniti обещават, че серийната версия на кросовъра ще получи широка гама от задвижващи агрегати.
Infiniti блесна в Женева с купе и кросовър
Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: infiniti q30 infiniti q60
0 от 500
  • #4
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нали се сещате, че тези неща не зависят само от Нисан. Дърваря Карлос Гонс доста явно толерира рендетата за сметка на Нисан въпреки, че последните носят на гърба си концерна. Абе щом беше казал, че ще спира ГТ-Р и повече няма да се произвежда, смятайте за какъв чукан става на въпрос. Когато колите ги правеха инженерите бяха добри и здрави. Откакто почнаха икономистите да ги правят, всичко е зле и се гледа само печалбата и от какво да се спести.
  • #3
    10 rate up comment 13 rate down comment
    VTM ( преди 9 години )
    Защо наричате тез грозни комбита "кросовъри"?
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    От колко време слушаме за Eau Rouge и сега ни казват че има да чакаме още почти 2 години за него.
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубави концепти, но вместо да си губят времето с глупости да вземат да извадят нов модел на FX и Z-ката, че станаха за смях да пробутват 15 години едни и същи модели.