IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fisker се завръща под ново име

Хибридите на компанията ще се продават като Elux

Fisker се завръща под ново име

Собственикът на компанията Fisker ще отложи пазарното завръщане на хибридния модел Karma, който вече ще се предлага под различно име, съобщава Ройтерс.
Fisker се завръща под ново име
Хибридът Karma. Снимка: Fisker

В момента собственик на Fisker Automotive е китайският концерн Wanxiang, който работи усилено над възобновяване на производството на хибридни модели. То ще бъде рестартирано с около година по-късно от планираното - в средата на 2016 г., като автомобилите ще се продават под името Elux.

Засега не се знае каква е причината за промяната на името от Fisker на Elux. Според неофициални източници решението е взето заради готвеното увеличение на цените на моделите. Очаква се возилата на Elux да струват около 135 000 щатски долара, което е приблизително с 20% повече от оригиналния Fisker Karma.

По-високата цена на автомобилите се обяснява със сериозните доработки, които са извършили китайските собственици на марката. Основната от тях е на конструкцията, която ще позволи новият хибрид да получи далеч по-големи и по-мощни акумулатори.

Компанията Fisker Automotive прекрати производството си през 2012 г. Въпреки всички опити на шефовете на марката предлаганият хибриден седан така и не успя да донесе печалби и година по-късно фирмата обяви банкрут.

В началото на 2014 г. китайският производител на резервни части и оборудване Wanxiang Group придоби активите на фалиралата компания, като обяви амбиции не само да поднови производството на Karma, но и да разшири моделната гама на марката.

 

0 от 500