IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citoen C4 с два пъти повече двигатели след фейслифта

Обновеният френски модел получи и няколко допълнителни системи

Citoen C4 с два пъти повече двигатели след фейслифта

Новото поколение на френския хечбек Citroen C4 претърпя първия си фейслифт след появяването си на пазара през 2010 г. Новостите във външния вид са минимални, но за сметка на това под капака всичко е кардинално променено.
Citoen C4 с два пъти повече двигатели след фейслифта
Главната разлика в екстериора е новата оптика на автомобила. Във фаровете вече са вградени светодиоди, а корпусът на осветителните тела е направен от два хромирани модула с 3D eфект. Самите те са разположени на черен гланциран фон.

В салона налице са нови материали, сред които са тапицериите Rayados Mistral и Liberia Gris. Обновен е предният панел, на който вече се е появил и нов сензорен дисплей с диагонал 7 инча. Той е част от навигационна система, която освен че показва картата, дава информация за ограничението на скоростта, за условията на пътя и позволява избора на оптимален маршрут.

Обновеният Citroen C4 също така вече е оборудван със система за безключов достъп и стартиране на двигателя с бутон, система за контрол на тягата, система за помощ при потегляне по наклон и ултразвукова система за контрол на „мъртвите зони“.

Най-големи са промените при гамата двигатели, чиято бройка е нараснала два пъти. Досега хечбекът разчиташе на един 1.6-литров бензинов мотор и на един дизел със същия обем. Те вече са заменени от два 3-цилиндрови бензинови турбо-двигателя от семейството PureTech и два дизела - BlueHDI.

По-малкият бензинов агрегат развива 110 к.с. и 205 Нм въртящ момент, като се предлага в комбинация с механична скоростна кутия. Разходът на гориво, според производителя, е 4.7 л/100 км. Вторият мотор развива 130 к.с. и 230 Нм, при разход от 4.8 л/100 км. Той е достъпен с 6-степенен автомат.

Двата дизелови мотора се отичават със забележителна екологичност, като отговарят на стандарта Euro6. Те развиват съответно 100 к.с. (254 Нм) и 120 к.с. (300 Нм), като харчат едва 3.3 и 3.6 л/100 км.

Всички изменения се отнасят само за версията хечбек на Citroen C4. Що се касае до седана, неговото обновяване е предвидено за средата на 2015 г.

Снимки: Citroen
 

 

 

 

Тагове: citroen c4
0 от 500