IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac избра име за новия си флагман

Седанът CT6 ще се появи догодина като конкурент на Mercedes-Benz S-Class

Cadillac избра име за новия си флагман

Новият флагман на Cadillac ще се казва CT6 и ще се появи в продажба до края на 2015 г. Седанът ще трябва да се конкурира с Mercedes-Benz S-Class, Audi A8 и BMW 7-Series, съобщиха от пресслужбата на американския производител.
Cadillac избра име за новия си флагман
По-рано тази година седанът бе забелязан по време на тестове в Канада. Снимка: Worldcarfans


"Това ще бъде най-лекият Cadillac, като ще предлага и най-добрата управляемост в сегмента си. Използвайки опита, натрупан при създаването на моделите ATS и CTS, ние разработихме напълно нова архитектура за CT6. В нея ще бъдат използвани най-различни материали и възможно на ефективните компоненти", заяви маркетинговият директор на компанията Уве Елингхаус.

В новата платформа със задно предаване, която неофициално носи името Omega, ще бъдат използвани алуминий, магний и високоякостна стомана. Специално за модела ще бъда създаден напълно нов V8 с модулна архитектура, която ще позволи на неговата база да бъдат направи агрегати с 6 и 4 цилиндъра. Базов за модела ще бъде 3.6-литров V6 мотор, който ще развива мощност от около 420 к.с.

Cadillac CT6 ще бъде предвестник на новата политика на компания за имената на  нейните модели. Индексът CT означава "лек автомобил", а числото след него - размерът му и мястото в гамата на марката. Това, според Елингхаус, ще помогне на клиентите по-лесно да се ориентират по-лесно сред моделите.

Освен CT6 американците готвят приемник на хибридното купе ELR, а също така и малък седан със задно предаване, който да се позиционира под ATS. Тази машина ще трябва да се конкурира с Mercedes-Benz CLA и Audi A3.

Тагове: cadillac ct6
0 от 500