IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата суперкола на Mercedes

Дългоочакваният AMG GT бе показан в пълния си блясък

Ето я новата суперкола на Mercedes

Една от очакваните с огромно нетърпение премиери вече е факт – Mercedes показа своята нова суперкола AMG GT, която заменя SLS AMG и ще се конкурира с автомобили от категорията на Porsche 911.
Ето я новата суперкола на Mercedes
Машината е изцяло разработена от спортното подразделение на германския производител и ще се предлага под неговата марка - AMG GmbH. Моделът е построен на алуминиево шаси и има независимо окачване с двойни носачи отпред и отзад, както и напълно нов агрегат, достъпен в два варианта на мощност.

Суперколата ще се предлага с 4.0-литров туин-турбо V8 двигател, развиващ 462 к.с. и 600 Нм при 1600-5000 об/мин. в базовата си версия. По-мощната модификация на AMG GT ще получи добавка S към името си и ще развива 510 к.с. и 650 Нм, достъпни в диапазона 1750-4750 об/мин.

Моторът е с директно впръскване на горивото, има сух картер, алуминиев блок на цилиндрите, ковани бутала и интеркулер с течно охлаждане.

Двигателят на AMG се сглобява на ръка от само един инженер. Трансмисията е 7-степенна с два съединителя, като е монтирана по системата transaxle – разположена е в задната част на автомобила. Тя предава мощността към задната ос.

Теглото на базовата версия на суперколата е 1540 кг, а на модификацията S - 1570 кг. Разпределението между двете оси е в съотношение 47:53 в полза на задната.

Стандартния вариант на AMG GT ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.0 секунди, а при топ версия – за 3.8 секунди. Максималната скорост съответно е 304 и 310 км/ч, като е ограничена по електронен път. За сравнение купето Porsche 911 Carrers S (400 к.с.) с роботизирана скоростна кутия ускорява за 4.3 секунди, а версията Turbo (520 к.с.) – за 3.4 секунди.

Освен това суперколата на Mercedes е оборудвана с активна изпускателна система, чийто звук се променя в зависимост от избрания режим на работа на двигателя. Купето разполага още с адаптивно окачване, система за стабилизация с 3 режима и диференциал с електронно управление за S-модификацията.

В оборудването на Mercedes-AMG GT са включени още главни светлини със светодиоди, камера за заден ход, система за предупреждение при опасност от челен удар, система за следене на мъртвите зони и за разпознаване на знаците, както и система за предупреждение при опасност от напускане на платното.

Продажбите на новия Mercedes-AMG GT ще бъдат факт в началото на следващата година.

Снимки: Mercedes

Тагове: mercedes-benz amg gt
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ехааа, 200 000 лв. за кола в класа на Голф и с надеждност като Фиат. За това имат символични продажби.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Отново диказват, че не могат да се отърват от имиджа си на посредствен производител. Не ме интересува.
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Mizeria na cenata na istinski avtomobil
  • #23
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ДС ( преди 10 години )
    Супер автомобил са създали от АМГ ... жалко, че М дивизията на БМВ не получават зелена светлина и те да направят нещо подобно.Наистина пряк конглокент на Порше и ще отмъкне доста клиенти. Решението да позиционират навигацията, както при БМВ, е много добро ... наистина на новите по-големи модели половината от предното стъкло е няква огромна плазма, която по-скоро пречи на видимостта.
  • #22
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    А за недоволните от ускорението...чакайте Black версията. Със сигурност ще е нещо брутално и като поведение и като динамика.
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Браво АМ! Машинката ми харесва много и на вид и на параметри. Добре, че са махнали телевизорите от S-класата, че много ми дойдоха напоследък.
  • #20
    6 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    хубава, добри параметри, но НЕ е конглокент на 911 . то няма конглокенти - супер бърза , премиум кола с компактни размери и 2+2 места НЯМА друга
  • #19
    9 rate up comment 4 rate down comment
    фсб ( преди 10 години )
    хубава е наистина, но можеби очаквах повече след всички тези статии...нещо като добрия стар SLR като излезна преди 10тина години ако си спомняте...беше уникум. Това мяза на порше отзад, но по динамика гледам му отстъпва...
  • #18
    3 rate up comment 11 rate down comment
    ( преди 10 години )
    Порше + Хюндай = AMG GTИ това ако е брутално...
  • #17
    10 rate up comment 4 rate down comment
    раптор ( преди 10 години )
    Прекрасен е! Доста по разумен и красив от SLS!