IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo подменя цялата си гама за 3 години

Всъдеходът XC90 ще даде старт на промените в моделите на скандинавците

Volvo подменя цялата си гама за 3 години

Второто поколение на всъдехода Volvo XC90 ще дебютира на 26 август в Стокхолм, като с него ще бъде дадено началото на тоталното обновяване на моделите на скандинавския производител. Това ще отнеме около 3 години, съобщава изданието Motoring.
Volvo подменя цялата си гама за 3 години
Следващата стъпка ще бъде направена през 2015 г., когато Volvo ще пусне флагмански седан – S90. Той ще бъде по-голям и по-луксозен от сегашния S80 и ще трябва да се конкурира директно с Mercedes-Benz S-Class. През 1997-1998 г. шведите произвеждаха модел с това име, който обаче по-късно бе сменен с първото поколение на S80.

Седанът ще заимства от XC90 платформата SPA, интериора и двигателите. Освен това се очаква и появата на версия купе S90, която трябва да се превърне във визитна картичка на шведския производител.

Отново през 2015 г. трябва да бъдат готови новото комби V80 и кросовърът XC80. Засега няма яснота дали и двата модела ще се появяват по това време. Твърде възможно е да бъде само един, като всичко зависи от търсенето на пазара. Тези модели също ще са на платформата SPA, като комбито ще използва дизайна на модела Concept Estate.

Година по-късно ще дебютира кросовърът със средни размери Volvo XC60, който трябва да се превърне в един от най-масовите модели на марката. Той ще получи и „напомпана“ версия – дело на ателието Polestar. Неговият шеф Хан Баас вече обеща, че ще бъде разширена гамата модели, върху които екипът му работи.

Обновяването ще приключи през 2017 г. със смяната на генерациите при седана S60, комбито V60 и хечбека V40. Последният ще послужи за основа на едно напълно ново семейство модели, в което ще участват и китайските собственици на Volvo – компанията Geely.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    V50 ( преди 9 години )
    Ухаа, страхотни новини.Точно това трябва на любимата марка - бързо и тотално обновяване на моделите на марката.Задължително трябва да се вдигне и качеството на колите, че докато бяха под шапката на раковото образование Форд, качеството се беше сринало тотално.Вече съм си заплюл новото ХС90 - това ще е следващата ми кола!Едно хибридче със скромните 400 к.с. обща мощност и реален разход около 5-6л/100км си е чудесна инвестиция за следващите 10-15 години, а защо не и повече...
  • #1
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    То пък една гама, три модела на кръст... типичната оризарка.