IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се върща към идеята за A2

Моделът ще бъде пуснат като електрически кросовър, твърди Autobild

Audi се върща към идеята за A2

Компанията Audi се е върнала към идеята си за възраждане на компактния модел А2. Прототип на новата машина бе показан още на автосалона във Франкфурт през 2011 г., но до серийно производство така и не се стигна.
Audi се върна към идеята за A2
Според информация на германското издание Autobild автомобилът ще се появи на пазара като компактен електрически кросовър, който вероятно ще носи името A2Q. Освен него компанията от Инголщат разработва и версия на бъдещия си кросовър Q6, който също ще се задвижва от електричество.

Засега няма никакви технически данни за електрическото Audi A2Q. Знае се само, че то ще бъде построено на модулната платформа на Volkswagen AG - MQB, като с едно зареждане ще може да измине около 500 км. Моделът ще се появи през 2018 г.

Що се касае до електрическото Audi Q6, при него преходът с едно зареждане ще е по-сериозен - около 700 кг. На пазарите този модел ще се появи по-рано от A2Q - през 2017 г. Това е около година след излизането на стандартната версия на Q6.

Снимка: Audi

Тагове: audi q6 audi a2 audi a2q
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колко бройки от скъпите модели продава Тойота в Европа? 100 бройки? 1000бройки? Ха ха хаа На фона на 650 хиляди Аудита няма смисъл да сравняваш. Тойота 90% най-продаваните и модели са в най-евтиния клас и въпреки евтинията пак Ауди продава в Европа повече бройки отколкото Тойота ! И то в тази вселена. Дори и в паралелните вселени ще е така. Само в твоята виртуалната в измисления свят в който си се наврял може да е обратното.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Друго си е да имаш 700кг.(килограма) пробег.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колкото и грозно да е пак е 1000 пъти по-хубаво от Тойота. Особенно от водородното грозилище в съседната статия. Това обяснява и защо скъпите Аудита се продават в много по-големи бройки от евтините но пък изгключително грозни тойоти.
  • #3
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Отврад,нямам думи.Прилича на клиентите си.
  • #2
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    олееее къф е тоя грозил на снимката - китайците са си оставили ръцете тоя път!
  • #1
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нали преди 1 седмица обявиха че нямало да правят електромобили, и оставяли този губещ бизнес на "по-глупавите" BMW и Тесла??