IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus одобри серийния LF-LC

Моделът ще се казва SC и ще разполага с около 500 к.с.

Lexus одобри серийния LF-LC

Ръководството на Lexus е одобрило пускането в серийно производство на концептуалния модел LF-LC. Това съобщи вицепрезидентът на европейското подразделение на компанията Ален Ютенховен пред Autocar.

Lexus одобри серийния LF-LC

По думите на представителя на марката автомобилът е включен в средносрочните планове на компанията и ще се появи на пазара през 2020 г. Това означава, че премиерата му ще се състои на автосалона в Детройт през 2017 или 2018 г. Двувратият модел ще носи името Lexus SC и ще бъде пуснат в ограничен тираж.

Четириместната суперкола ще получи хибридно задвижване, като мощността му ще бъде не по-малка от 500 к.с. Силовият агрегат ще разполага с бензинов V8 двигател и електромотор. Обемът на двигателя с вътрешно горене е 5.0 литра, като само той развива 480 к.с. Тягата ще се предава към задните колела с помощта на 10-степенна автоматична трансмисия.

В продуктовата линия на японския производител новият Lexus SC ще замени суперколата LFA, която бе спряна от производство през 2012 г.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus lf-lc
0 от 500
  • #14
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разгледах снимките в интернет и се оказах абсолютно прав, в това нещо няма как да се наврът четири човека, колата си е двуместна и наистина с ужасна задница. Тука са публикували снимката, където най-бива и пак изглежда кофти. Това ако е четириместна кола, то Пасат СС значи е 10 местен. Или другия вариант е японците да са направили бебешка количка, която родителите да бутат и да събира четиризнаци.
  • #13
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Потърсих повече изображения и видях, че задната седалка е създадена само за дребни япончета и то без да са си обули джапанките разбира се!
  • #12
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не се учудвам, че това грозотило толкова много се харесва на Дошльо!
  • #11
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колата наистина изглежда зле. Предполагам, че това е някаква работна скица, фаровете са просто комични, централната решенка кошмарно зле, че я нацвъкаха и на всичките сди модели. Нещо рисунката прави купето да изглежда несъразмерно. Пише, че ще е четириместно купе, на рисунката прилича на двуместно, поне купето изглежда много късо и не виждам, как четири човека ще се наврът вътре, а задницата изглежда някаква дълга, като на седан. Картинката поне от този ъгъл е на някакво недоразумение.
  • #10
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аха, номера на колата се захваща с две кабелни връзки за решетката!На компютър знаеш ли какви страхотни коли се правят!
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    След 3-4 години ще има изцяло ново БМВ ГТ, нова 5-та серия, Нова тройка, нова седмица абе доста нови модели, а след 6-7 тези модели ще са с фейслифт, При мерцедес е същата работа, а след 6-години вероятно ще има нова ЕС клас. Изобщо не знаем как ще изглеждат нещата след 6 години, това е твърде голям период при автомобилите.
  • #8
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А каква ще е разликата? Виж моделите на Мерцедес от преди 6 години и сега. Разликата е много голяма. Изчислено е че един дизайн на автомобил издържа 3-4 години и след това остарява, за това правят освежаващ фейслифт на този период а на 7 години задължително трябва нов модел. Това ако се вади като модел, трябва да е сега, по късно ще е безмислено. А и това е и концепт на Лексус, знаеш, че реално модела излиза с по-лош дизайн от концепта.
  • #7
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това сега изглежда като изостало в дизайна, спрямо БМВ 6-та серия купе и Мерцедес CLS , какво остава през 2020г. колко трагично ще изглежда пред новите модели на Мерцедес и БМВ.
  • #6
    11 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ужас, тоя автомобил когато го закупят, още като потегли от шоурума, собственика му няма да шофира към дома си а към сервиза за поредната сервизна акция. Тия здраво произвеждат *** на килограм. Супер *** на килограм.
  • #5
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хондю си е много прав, човека!