IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Toyota готви всъдеходно комби

Модификацията на Auris бе заснета на пътни изпитания в Германия

И Toyota готви всъдеходно комби

Замаскиран хечбек Toyota Auris с увеличен пътен просвет бе заснет по време на изпитания по шосета на Германия. Според изданието Worldcarfans, което публикува снимките на автомобила, това е тестово „муле“ на ново комби с повишена проходимост, което подготвят японците.
И Toyota готви всъдеходно комби
Очакванията са моделът да получи името Toyota Auris Cross и в серийната си версия да бъде базиран на комбито Auris, предлагащо багажник с обем 530 литра. Според информацията на изданието комбито ще се предлага с предаване към предните колела, въпреки че е възможно да бъде предложен и модел със задвижване към двата моста.

Що се касае до двигателите, моделът ще се оборудва с 1.6-литров бензинов атмосферен мотор, развиващ 132 к.с. За Европа вероятно ще бъде достъпна и версия с 1.4-литровия турбо-дизел с мощност 90 к.с. Няма никакви информации дали няма да се появи и хибридна модификация.
И Toyota готви всъдеходно комби
Бъдещият Toyota Auris Cross ще трябва да се появи на някое от големите автомобилни изложения през следващите 12 месеца. Формално негови конкуренти на пазара трябва да бъдат представения неотдавна SEAT Leon X-Perience и Skoda Octavia Scout.

Снимка: Worldcarfans

Тагове: toyota auris
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 15 rate down comment
    какви двигатели!? ( преди 9 години )
    Абсолютен победител за 2014 г. е 1.0-литровият двигател EcoBoost на Ford. Агрегатът се монтира на моделите Fiesta, Focus, B-Max, C-Max, Grand C-Max, EcoSport и Tourneo Connect и печели приза за трета поредна година.Трицилиндровият EcoBoost е събрал 351 точки, с които изпреварва 4.5-литровия V8 на Ferrari (281 т.), класиран на второ място, и 1.4-литровия TSI на Volkswagen, който се подрежда трети.EcoBoost печели наградата и в най-ниския клас по кубатура (до 1.0 литър). Двигател на годината с обем от 1.0 до 1.4 литра е TSI на VW, а победител в категорията от 1.4 до 1.8 литра е 1.6-литровият турбомотор на BMW и Peugeot/Citroen.Наградата при по-големите двигатели с обем 1.8-2.0 литра се присъжда на Mercedes AMG, а за най-добър мотор с кубатура между 2.0 и 2.5 литра е определен агрегатът с мощност 310 к.с. на Audi.BMW триумфира при двигателите с обем от 2.5 до 3.0 литра с новия си битурбомотор, а 3.8-литровия агрегат на McLaren малко озадачаващо печели в категорията от 3.0 до 3.5 литра. За най-добър сред големите момчета с обем над 4.0 литра е определен V-осмакът на Ferrari, на който журито присъжда първо място и сред спортните двигатели.В "зелената" категория логично печели електромоторът на Tesla, а 2.0-литровият агрегат на Mercedes AMG е "Най-добрият нов двигател на 2014 година".
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаха... информацията за името на автомобила, както за двигателите, е изсмукана от пръстите - няма нищо вярно в нея. Знам какви ще са двигателите - няма да са като тези от статията, а името още не е решено.Иначе - да, подготвя се подобен автомобил.
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сори, ама сегашния е на 4400 макс. въртящ. момент. И дава разход 5 на дълго и 8 градско, при 6 средно, въобще доста добри показатели за бензинов матор.
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    поне оригинално име да му бяха измислилиаурис крос все едно е на фолксвагена и този 1.6 132 коня като го спъне 4х4-то (ако има) ще трябва в обороти за ферари да се кара - на сегашния са му качили и мощност и въртящ момент над 5200 оборота този сигурно ще е на 6000