IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Войната на лазерните фарове продължава

Audi се опитва по всякакъв начин да отнеме лидерството на BMW

Войната на лазерните фарове продължава

„Войната на лазерните фарове“, както е наречено съревнованието между водещите германски производители в премиум сегмента - BMW и Audi, продължава с пълна сила.
Войната на лазерните фарове продължава
Ръководството на компанията от Инголщад не успя да преглътне предимството на конкурента си, който първи пусна на пазара автомобил с такива светлини – BMW i8, и направи своя ход. В сайта на Audi във Facebook се появи съобщение, че суперколата R8 LMX е най-бързият автомобил с новата технология.

От компанията не уточняват какво разстояние осветяват лазерните фарове при R8 LMX. Знае се обаче, че при концептуалния модел Audi Sport quattro Laserlight Concept, показан на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, те светеха на 500 м. При BMW i8 разработените от фирмата Osram фарове осветяват на 600 м.

Самото изявление на Audi не може да бъде оспорено. Купето R8 LMX разполага с 5.2-литров атмосферен V10 двигател с мощност 570 к.с., който позволява максимална скорост от 320 км/ч. При хибридното BMW i8 тя е ограничена по електронен път на 250 км/ч.
Войната на лазерните фарове продължава
Освен това моделът на Audi е първият автомобил със задвижване на четирите колела, който разполага с лазерни светлини. А също така е и моделът с такава технология, предлагащ най-добро ускорение от 0 до 100 км/ч. При R8 LMX то става за 3.4 секунди, докато при BMW i8 времето е 4.4 секунди.

Снимки: Audi   
 

Тагове: bmw i8 audi r8 lmx
0 от 500
  • #30
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Отивам със семейството на обиколка из Европа. В Унгария ми изгаря крушката на фара. Спират ме полицаи и ми го казват, че единия фар не ми свети и така не мога да продължа. Да оставя колата и да намеря бензиностанция от която да си купя лампа или да ми извикат пътна помощ. В жапката си държа комплект крушки за всички светлини. Извадих една и е смених на място за 5 мин. Полицаите ми пожелаха лек път. В случая съм с лазерни фарове. Модерна и сложна техника. Единия нещо отказва. Кво праим?
  • #29
    10 rate up comment 9 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Колкото и да се подигравате на лампичките на Ауди - фаровете са изключително важен елемен от автомобила по отношение на:1. Безопасността лична и на околоните2. Умората при нощно шофиране3. КомфортаОт 10 години карам коли с ксенон (фабричен) и ако имам възможност няма да карам коли с халогени.Едната ми кола беше азиатска с много хром и въпреки ксенона беше доста зле заради самозаслепяването.Предполагам с лазерните ще е още по добре.
  • #28
    4 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Съгласен съм, че Ф1 не е като преди, много се промениха правилата, но все пак според мен това е мерилото за моторните спортове, а и правилата са еднакви за всички... Просот големите си го могат и показват как се прави.
  • #27
    3 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    v-1, respect, oba4e f1 otdavna ne e onova zreli6te, koeto be6e...vij kolko kompanii dostavqt dvigateli(samo 3 - MB, renault, ferrari), prosto drugite izbegaha, 6tot 4i4o ti ernie e golem tarikat...
  • #26
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Mдаа, обсъдихме смотаните Ауди, Бмв и прочие и сега отиваме да се метнем в 15-20 годишните ни кошници с чувство на превъзходство и удовлетвореност, че сме ги разкрили колко са зле.
  • #25
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво значи още? Че те БМВ мисля, че от десетина години поставят Ангелските очи.Ауди от 8 само, че не с реотани пише се РЕОТАНИ, както ги наричаш а ЛЕД. Сега да напишем, че БМВ са видели от Ауди че са сложили лед и те си направили ангелските очи ЛЕД. Стига простотии. Или че БМВ видели, че Ауди добре продава автомобилите си с 4Х4 и БМВ като невидели и те копират Ауди!?! Ей изпростя тоя народ. Светещи релтани!?!
  • #24
    6 rate up comment 6 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    И докато Ауди и БМВ се карат кой прави по-хубави светлинки и лазерни фарове, Мерцедес мачкат във Ф1Мерцедес Das beste oder nichts! :)))
  • #23
    11 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 10 години )
    А най- за грех е че Баварчетата още си праскат с очертанието на кръглите фарове, а ония душици се чудят вече каква геометрична фигура да измислят.........трагедия
  • #22
    11 rate up comment 8 rate down comment
    VAYK ( преди 10 години )
    За грех са тия АУДИ, нали всичките им иновации са наред та са тръгнали с фаровете да се надпреварват..........Преди време БМВ си очертаха кръглите четири фара с някваи релтани, понеже от 100г. са с такива явно смятат че част от индивидуалността им, и като се почна от Аулди и останалите,то не бяха кръгчета, то ромбчета, па Т образни па секви............за грех са тия фолксвагени.............междувпрочем *** си купи едно ФВ понеже е на 90% същото като Ауди за 1/3 по малко пари!!! За грех.........
  • #21
    2 rate up comment 3 rate down comment
    до: C.C. ( преди 10 години )
    Ще кажеш ли ти какво изобрети,че се правиш на много умен?