IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият модел на McLaren ще излезе в 3 версии

Освен като купе и кабриолет бъдещият P13 ще се предлага и като GT

Новият модел на McLaren ще излезе в 3 версии

Компанията McLaren има намерение да пусне новата си суперкола, която в момента се тества под името P13, в 3 различни версии. Автомобилът със средно разположен двигател освен като купе и кабриолет ще се предлага и във вариант с по-голям багажник – Gran Tourismo, съобщава изданието Car&Driver.
Новият модел на McLaren ще излезе в 3 версии
По какъв начин в конструкцията на автомобила ще бъде включен и багажник, засега не се съобщава. Източникът на изданието обаче разкрива, че на външен вид P13 с добавката GT ще прилича на класическия Jaguar E-Type. Освен това новият модел ще получи и задното стъкло, познато от Ferrari 206 GT Dino.

Тестовете на P13 стартираха още през миналата година, като автомобилът използва агрегатите и компонентите от купето MP4-12C. Именно от него по-малкият McLaren ще получи мотора V8 с 2 турбини, който ще бъде дефорсиран до 450 к.с. При по-големият 650S (на снимката) мощността на агрегата е 650 к.с.

Новият модел на британския производител ще трябва да се конкурира с Porsche 911, Audi R8 V10 и Ferrari California. Цената на P13 ще бъде около 125 000 паунда, което е много по-малко от McLaren 650S.

Снимка: McLaren

 

Тагове: p13 mclaren automotive 650s
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 9 години )
    Изглежда много добре според мен колата, мощен и същевременно бърз вид. Като се абстархирам от задната броня (която наистина е много карсива, старничната линия и стъклата ми наподобява на Р8.ПП: Класика (Пхахахахахахаха), много ме радва, посмяся достана рисунката :D
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 9 години )
    Класик, аз това с моливче няма да го нарисувам толкова грозно бе. Спри се малко и поне усвои дизайна, като се наричаш класик - аз има защо да съм с прякора, под който пиша.По темата: МР4-12С беше с пластилинова предница, 650S ми харесва много, да видим Р13 на какво ще прилича. Любопитен съм, наистина.
  • #1
    9 rate up comment 13 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Само да не трябва да се намесвам,че се плаша!!!Какво става,накъде отива света щом дизайнерите на авномобилните икони взеха да чертаят Корейски автомобили,так чак и да се хвалят?!?От Порше съсипаха Поршето с някаква лигава форма със сплескани калници-фароне тип :-пържени яйца и задница като хеч-бек ?!? Предно стъкло от Киа Рио ?!?Форд Мустанг Направиха Зил,а сега малко успешна поправка на Зил-а,като ги е избила кървава пот да се чудят как да го ретошират ,но нали е на старата база са се пренавили да я прикрият и сега на визия прилича като кола за Рики Мартин и неговите приятели.?!Ферари пък сложиха банална форма и за да не си личи лепнаха едни фарове мечтата на Корейците ?!?...,а на задницата към покрива странно защо ипришиханякаква яка-крайно дизайнерска безпомощност?!?Макларън пък направиха кола за Евгени Минчев ?!? безхарактерна форма и отпред едно към едно наподобява обелен банан ?!? ....Перке бе хора ?!?....Дано променят сега предницата поне,като хабер си нямат накъде да вървят ?!? И гледам спойлер,....ави направете го като Макларън бе хора !!! Формата да говори сама за себе си !!!!Ами Ягуар? Направили Хюндай купе с нарези,грозни спойлери и финтифлюшки с надеждата да не си личи ?!?Ето предлагам убийствен McLaren,без нищо друго освен себе си !!!! А то себе си му стига,че и прилива,че и отгоре,че ни залива с душевен оргазъм,ако разбира се най-накрая не намерят ваксина за зомбираните дизайнери и шефовете дето пускат: ети смехатворние чудеса ...., едни произведения специално за вас скъпи слисани и стресирани от гледката обезумели люде.........................Ето истинския McLarenhttps://imageshack.com/i/neuc8tj