IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виртуалният VW GTI Roadster стана реалност

Създаденият за играта Gtan Turismo модел развива 503 к.с.

Виртуалният VW GTI Roadster стана реалност

Феновете на моделите на Volkswagen AG бяха зарадвани от ръководството на компанията по време на традиционния фестивал край езерото Вьортерзее. Те имаха възможността да видят наживо концептуалния GTI Roadster, който първоначално бе създаден като виртуален модел за играта Gran Turismo 6.
Виртуалният VW GTI Roadster стана реалност
Автомобилът е изграден в реални размери, като е създаден от трима млади дизайнери на компанията по случай 15-годишнината на популярната компютърна игра. Тяхната работа е оценявана от главния дизайнер на марката Клаус Бишоп и от представителя на Sony и създател на играта Gran Turismo - Казунори Ямаучи.

Тъй като е правен за игра, концептуалният модел няма ограниченията, които са типични за стандартните автомобили. В крайна сметка от няколкомесечния труд на дизайнерите се получава ефектен роудстър, който е лесно разпознаваем като представител на марката Volkswagen.

Междуосието на концептуалния модел е със 137 мм по-късо от това на Volkswagen GTI, като достига 2494 мм. Височината на машината е едва 1090 мм, а широчината – почти 2 метра (1894 мм). Като цяло машината е дълга 4158 мм, а теглото и достига 1420 кг. Специално за нея е създаден и цветът Gran Turismo Red.

Двуместният роудстър е получил и мотор – 3.0-литров V6 би-турбо, който развива 503 к.с. и 560 Нм въртящ момент. Двигателят работи съвместно със 7-степенна DSG трансмисия и система за задвижване на четирите колела 4Motion. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.6 секунди, а максималната скорост е 305 км/ч

Засега във Volkswagen нямат намерение за масово производство на подобен автомобил. А феновете на Gran Turismo ще могат да пробват виртуалния GTI Roadster в средата на юни.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 4 rate down comment
    ROZICHKA ( преди 9 години )
    Ами че то същото като Ситроен GT concept car от Gran turismo 5 :D
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    миленчо рендето както го знаят у суисето (познайте защо) пренася челен опит - там всекидневно *** върху него и му пикаят ***
  • #6
    15 rate up comment 2 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Колата е готина със свеж дизайн. Трябва да правят повече такива конглокси за малди дизайнери - Ферари бяха правили такъв и много от скиците ми харесаха повече от реално реализираните дизайни. Иначе много първосигнално се коментира тук - ако автора на дизайна беше дал скиците на Хонда (да речем) и те бяха направили колата феновте на японките щяха да цъкат с език и да викат евала, а разликата щеше да е само в емблемата.
  • #5
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дошо, за VW не знам дали става за ***, но Toйота след като и изпадне от ръждата резервната гума е идеална за целта. Просто влизаш в багажника и клякаш.
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    иван ( преди 9 години )
    аман от това щом е тази или тази марка значи няма как да ми хареса.и аз не съм фен на ваг но това возило е доста интересно макар и неприложимо за употребасамо това надписче GTI много ми напомня за голф :D
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Любопитен ( преди 9 години )
    Добра работа на момчетата - този спойлер отмах събира 3 кори яйца.
  • #2
    13 rate up comment 7 rate down comment
    RRE do Do6o ( преди 9 години )
    Ti nedei plu,no az prodaljavam da si pikaia na pap4ivoto ti lice
  • #1
    33 rate up comment 4 rate down comment
    селянин ( преди 9 години )
    страхотно е, тука на село ще мога да минавам под бариерата на прелеза без да се налага да чакам влака