fallback

Passat пристига с нов би-турбо дизел

Volkswagen потвърди, че премиерата на модела ще се състои през юли

След като публикува първите официални скици на новото поколение Passat, германската автомобилна компания Volkswagen разкри нови подробности за модела. Той ще бъде показан през юли, а премиерата му пред публика ще се състои в Париж през октомври. Дебют с модела ще направи и нов 2.0-литров би-турбо дизелов двигател. Официална скица на новия Passat Изцяло новият Volkswagen Passat (В8) ще бъде с около 20% по-икономичен от своя предшественик, гласи официалната информация от компанията. Това е постигнато благодарение на новата модулната платформа MQB, която позволява теглото на автомобила да бъде редуцирано с 85 кг. (до 1300 кг). Освен това при новото поколение на модела са използвани материали като високоякостна стомана и алуминий, които също спомагат за по-ниското общо тегло. С новото поколение Passat ще дебютира и 2.0-литров дизелов двигател с четири цилиндъра. Той разполага с би-турбо технология, като генерира 240 к.с. и внушителните 500 Нм, които са налични още при 1750 об/мин. Двигателят работи съвместно с нова 7-степенна DSG трансмисия, която предава въртящия момент към пътя посредством системата за задвижване на четирите колела 4MOTION. Новият двигател Новият Passat ще разполага и с хибридна версия, чиито батерии ще могат да се зареждат в електропреносната мрежа. Този модел ще има автономия от почти 1000 км., като в електрически режим ще може да изминава около 50 км. От Volkswagen не споменават нищо за размерите на модела, но подчертават, че той предлага по-просторен интериор. Увеличено ще бъде пространството както на предните, така и на задните седалки. Багажникът също ще предлага по-голям обем. В стандартното оборудване на новото поколение Passat ще присъстват задни светлини с LED технология и челни халогенни фарове. Срещу доплащане ще могат да се поръчат и предни LED светлини, както и технология, която автоматично насочва светлинния сноп без да заслепява останалите участници в движението. В кабината на модела ще присъства 12.3-ичов дисплей, от който ще се управляват повечето функции на колата. Приборите на арматурното табло също ще бъдат дигитални. В допълнителното оборудване пък ще бъдат включени head-up дисплей, камери за 360-градусово наблюдение около колата, усъвършенствана система за автоматично паркиране, автоматична спирачка и много други. Новият Passat ще бъде представен онлайн през месец юли. Премиерата на модела пред публика ще се състои на изложението в Париж през октомври.  Снимки: Volkswagen Още за новото поколение Passat вижте ТУК

Тагове: volkswagen passat
fallback
  • #50
    Анонимен ( преди 10 години )
    Който твърди, че B7 е на MQB, да ходи да коментира в bgmama. То бива, бива, ама това първи клас, втори срок .......
  • #49
    Karacha ( преди 10 години )
    Аз пък ,така като чета статията ,става въпрос за Нова модулна MQB платформа,или нещо аз бъркам.
  • #48
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Сега като гледам минусите на мнението ми, че настоящия Passat не е на MQB платформата и чак ми става смешно.Това е факт и не е въпрос на предпочитания.MQB беше представен през 2012 а настоящото поколение се произвежда от есента на 2010.
  • #47
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    ***autoenthusiast не е инженер, той просто работи в Порше България и продава VW***Грешиш колега и в двете:Инженер съм и НЕ работя нито за VW нито за която и да е компания свързана с автоиндустрията.Запален съм на тема автомобили и се интересувам в личното си време.
  • #46
    Анонимен ( преди 10 години )
    autoenthusiast не е инженер, той просто работи в Порше България и продава VW.
  • #45
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе ,вие нали сте от инжинерите взавода и знаете всичко във детайли,....Това е постигнато благодарение на новата модулната платформа MQB.Освен това при новото поколение на модела са използвани материали като високоякостна стомана и алуминий, които също спомагат за по-ниското общо тегло.
  • #44
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Audi A3SEAT LeonVolkswagen Golf VIIVolkswagen Golf Sportsvan
  • #43
    autoenthusiast ( преди 10 години )
    Настоящия гарантирано не е на MQB патформата.За момента на нея са:Audi A3 Mk3SEAT Le
  • #42
    Анонимен ( преди 10 години )
    Как така сега става по-лек..? Нали актуалния Пасат също е на прословутата MQB платформа? Виждате ли сериозното разминаване?
  • #41
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    vzema6 edin dizelov motor...slaga6 mu 2 turbo-ta, a do nego edin tablet...i eto ti MODEREN diesel!...edno turbo...6te defektira, no s 2 6ansa za defekt stava dvoen, da jivei marketingoviq otdel!!!a za risunkata....C kolonkata ot teaser-a sme q vijdali pri BMW...i vse o6te q gledame!bravos, grupata! VAG pak sme nai-otpred!
fallback
Последни