IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще изостави ли Mercedes А-Клас?

Напоследък често се появяват информации, че Mercedes се кани да изостави компактния автомобил от А-Клас когато изтече жизнения цикъл на сегашния модел към 2011 г.

Ще изостави ли Mercedes А-Клас?


По-нататъшно потвърждение за тези планове дойде от информацията, че най-вероятно ще се появи нов модел, по-точно семейство произвеждано в три варианта на базата на следващото поколение от В-Клас. 

Според немският Auto Bild, следващото поколение на В-Клас ще се появи с две нови разнородности – спортен хечбек и роудстер. Появиха се информации, че дизайнът на новите автомобили ще бъде в стилистиката на новата С-Класа. Това означава, че новите модели ще бъдат със задно предаване и ще имат доста по-мощни двигатели в сравнение със сегашния В-Клас. 


Има вероятност новият компактен роудстер да бъде произвеждан на базата на концепцията Vision SLA, (на снимката), която беше показана още в далечната 2000 г. 

Междувременно, появиха се информации, че следващото поколение на кабриолета CLK, което трябва да се появи през 2010 г, вече се разработва усилено. Този кабриолет ще се произвежда от завода в Бремен. Според информация на Auto Motor und Sport, Mercedes ще произвежда по около 20 хиляди кабриолета годишно от новото поколение на CLK, като останалата част от капацитета на завода в Бремен ще бъде зает от производството на новия SUV GLK.
0 от 500