IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hartge създаде BMW Серия-1 работещ на LPG и имащ мощност 550 к.с.

Германската тюнингова фирма Hartge показа разработката си на BMW Серия – 1, работеща на газ (LPG).

Hartge създаде BMW Серия-1 работещ на LPG и имащ мощност 550 к.с.
Проектът е наречен ‘V300+’, като двигателят задвижван с LPG предлага 550 к.с. максимална мощност и позволява на Серия 1 да достигне максимална скорост превишаваща 320 км/час. Ако това, което твърдят от тюнинговата фирма се окаже вярно, Hartge може да постигне рекорд, защото това ще бъде първата кола на LPG постигаща такава скорост. 

Сега рекордът за скорост на автомобил използващ LPG, принадлежи на IdéeVerte Compétition, аеродинамичен състезателен автомобил, постигнал 315 км/час през 2004 г. 


Проектът на Hartge за Серия-1 на BMW, задвижван от двигател използващ за гориво LPG, е разработен съвместно с експерти от Университета в Саарбрюкен. Целта е да се покажат възможностите на алтернативното гориво, което е значително по-чисто от бензина и дизела, а в същото време може да произведе по-голяма мощност и да предложи по-висок въртящ момент. Hartge има проект при който Серия-1 на BMW е задвижван от V8 двигател, използващ за гориво бензин, който предлага „само” 450 к.с. максимална мощност.
0 от 500