IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen напредва в разработката на проекта 1-Литър

Когато преди пет години Volkswagen показа концепцията си 1-Литър, никой не вярваше, че подобен автомобил ще стигне до серийно производство.

Volkswagen напредва в разработката на проекта 1-Литър
Концепцията съчетаваше в себе си лека конструкция, изключителна аеродинамика и гуми с ниско съпротивление. Тези характеристики позволяваха на прототипът да постигне невероятния разход от един литър на 100 км. 

Наскоро шефът на VW Фердинанд Пих (Ferdinand Piëch), отново заговори за този модел и заяви, че разработките са напреднали доста. От вътрешни източници във VW се разбира, че дизайнът на автомобила ще остане близък до показаната концепция, защото тази форма подсигурява възможно най-добрата аеродинамика. 


На базата на тези информации Motor Authority прави компютърния образ на автомобила, който виждате. Бъдещият автомобил ще запази тясната си и удължена форма. Концепцията беше широка само 1.25 метра. 

В процеса на развойната дейност, конструкторите категорично са приели, че дизеловият двигател остава единствената алтернатива за колата. Двигателят най-вероятно ще бъде с един цилиндър и директно впръскване на горивото. Ще бъде изработен изцяло от алуминий. Работният обем ще бъде около 500 см3. Дори с толкова малък двигател колата ще може да достигне максимална скорост от 120 км/час благодарение на супер коефициентът на съпротивление, който ще има – 0.159. 

Все още няма официално потвърждение от VW, че колата ще стигне до серийно производство. Дали всичко това ще свърши като пореден технологичен експеримент остава да се види.
0 от 500