IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche кръстосва Panamera с 918 Spyder

Германците предвиждат и по-мощна версия на Cayman

Porsche кръстосва Panamera с 918 Spyder

Porsche кръстосва Panamera с 918 Spyder
Сериозни технически промени ще претърпи Porsche Panamera още в настоящото си поколение. Това твърди изданието Motor Trend, като се позовава на свои източници в германската компания.

Съвсем скоро предстои излизането на нова модификация на седана, която ще получи хибридния агрегат от суперколата Porsche 918 Spyder. Това означава, че Panamera ще може да разчита на мощност от 700 к.с., което ще я превърне в един от най-мощните серийни седани на пазара.

Същият агрегат ще бъде поставен и на следващото поколение Porsche Cayenne.

Немците готвят и още по-мощна версия на Cayman. По време на автосалона в Женева през март бе показана версията GTS на модела, която разчита на 3.4-литров двигател с 340 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Новата модификация ще се казва GT4, като ще се появи на пазара до 3 месеца.

Засега няма информация за мощността на Cayman GT4, но се знае, че машината ще получи скоростна кутия PDK от 911 GT3. Известна е и цената на автомобила – 125 000 щатски долара. По-късно в аналогична модификация ще излезе и моделът Boxter, който обаче няма да се казва GT4, а RS Spyder. Сега най-мощният Boxter – GTS, разчита също на 3.4-литров мотор, но мощността му е 350 к.с, а въртящият момент – 390 Нм.

Снимка: Porsche

0 от 500