IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американската Hybrid Technologies произвежда електро-Mini

Базираната в Невада, САЩ, фирма Hybrid Technologies, започна производството на изцяло задвижван от електромотор вариант на Mini Cooper.

Американската Hybrid Technologies произвежда електро-Mini
Развитието на проекта продължи повече от две години, като новото Mini е оборудвано с разработените от Hybrid Tech високотехнологични литиево-йонни батерии, които ще имат възможност за 1500 презареждания. 


Електромоторът е тип AC с максимална мощност 105 к.с. (78kW). Динамиката на тежкото 1315 кг Mini с електродвигателя е доста добра, ускорението от място до 100 км/час става за 6 секунди. Максималната скорост на Mini с този електромотор е около 130 км/час. Когато се управлява колата на по-ниски скорости обаче, батерията функционира по-дълго и при по-спокоен режим дава възможност за изминаването на около 200 км с едно зареждане. 

Hybrid Tech получава шасито на Mini Cooper от завода на фирмата в Оксфорд, Англия и извършва останалата част от работата по производството на електромобила в своя завод в Северна Каролина. 

Литиево-йонният акумулатор е тежък 250 кг. и не изисква никаква поддръжка. Зареждането му става за около 8 до 10 часа при включване в стандартната електрическа мрежа.
0 от 500