fallback

Какво да очакваме от Saab?

След електрическия 9-3 идва ред на 9-3 SportCombi

Разигралата се през последните години сага около Saab за пореден път доказва, че качествените автомобилни производители не бива никога да бъдат отписвани. Компанията е създадена през 1937 г., като по-късно се отделя от аерокосмическото подразделение на Saab, а първият автомобил на шведите излиза през 1947 г.
Следват закупуване на производителя на камиони Scania, минаване под контрола на General Motors, прехвърляне към компанията Spyker и накрая спасяване от банкрут, благодарение на сегашния си собственик National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Именно с неговата помощ Saab възобнови производството на седана 9-3, но какво друго готви компанията? 
Първата задача пред концерна NEVS е да оправдае името си и затова ще развива електрическата версия на 9-3, заяви отговорникът за връзките с обществеността в NEVS Микаел Остлунд пред Autoblog. Пилотната серия от тези машини бе изпратена в китайския град Циндао, който има участие в NEVS.
Следващата стъпка ще бъде възобновяване на производството на комбито 9-3 SportCombi. Тази модификация бе неотменна част от второто поколение на 9-3 в началото на ХХI век. След него ще се появи и версия кабриолет, като в компанията все още не са взели окончателно решение кога точно ще стане това.
Същевременно ще продължи развиването на платформата Phoenix, която Saab разработи с помощта на GM, малко преди да обяви банкрут. Тя бе показана от концепта Phoenix и е подходяща за конструиране на лифтбек-купе, кабриолет и кросъвър. На този етап компанията няма намерение да съобщава точните спецификации на бъдещите модели, уточни Остлунд.
Засега NEVS ще ограничи завръщането на Saab в две държави – Швеция и Китай. Компанията обаче има глобални амбиции и смята да добавя още пазари след анализ на техния търговски потенциал.
Снимка: Saab
 

 

Тагове: nevs saab 9-3
fallback
  • #27
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    А ако искам нещо по-така не ми е проблем да взема МЛ350 от 2012 или бмв 740д от 2013 и да си връткам ...
  • #26
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    До анонимния дето ме е коментирал да спомена че съм написал два тестдрайва на Тойота ярис ТС и БМВ x5 3000sd и двата 2008г... А ти си бутай френския кошник и си мисли че е автомобил!
  • #25
    turbo ( преди 10 години )
    Очаквам хубаво купе с изчистен скандинавски дизайн с 4 цилиндров турбо мотор около 300 кс...Че от последното купе минаха доста години..
  • #24
    Анонимен ( преди 10 години )
    CutmasterCFS e 36 годишен дественик с Астра 1.4 комби от Пазарджик. :D :D :D Ти на кола качал ли си се някога или само тоя опел си имал. :D :D :D
  • #23
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе Опел си продават доволно много в Европа, но това от което патят страдат и те - вече никой не произвежда истински здрави автомобили. А че Гоуф все още е номер едно в Германия по продажби какво общо има тук, просто едно останало от миналото име, всяко следващо поколение е едно и също с предходното с малки промени. ДСЖ гърмят, дизайн скучен, цена висока, но пък Перник ликува ;)
  • #22
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    каращите френски дръгели да ги сменят с опели та да се видят в автомобил...!
  • #21
    Явор Иванов ( преди 10 години )
    малее тия опелджиите са е*ахти нещастниците Човека им написа истината за тия *** и тия откачиха.Ми истина си е , опела си е една кръгла нула и то задраскана.
  • #20
    .I. ( преди 10 години )
    Колкото и минуси да драскаш утре пак ще събудиш и ще караш онова с пичка.та! А КОЛА като СААБ ще е твоята вечно НЕсбъдната мечта! Айде сега върви там откъдето си излязъл !
  • #19
    Кодошо до долния ( преди 10 години )
    Ей хахо! Нали уж ти наляхме ум в кратуната вчера! Айде сега за домашно да напишеш 100пъти:Кодошо се кодоши САМО с оризарските глупотевини на Дошо!И още нещо - Кодошо НЯМА нищо общо с коли с женски полов орган на капака и съответсващите им собственици! Ха ха ха!
  • #18
    Koдошо ( преди 10 години )
    Браво на СААБ! Отърваха се от некъдърното управление на GM и от калпавата техника на Опел.А дано да успеят да се изправят след такова падение.
fallback
Последни