fallback

Какво да очакваме от Saab?

След електрическия 9-3 идва ред на 9-3 SportCombi

Разигралата се през последните години сага около Saab за пореден път доказва, че качествените автомобилни производители не бива никога да бъдат отписвани. Компанията е създадена през 1937 г., като по-късно се отделя от аерокосмическото подразделение на Saab, а първият автомобил на шведите излиза през 1947 г.
Следват закупуване на производителя на камиони Scania, минаване под контрола на General Motors, прехвърляне към компанията Spyker и накрая спасяване от банкрут, благодарение на сегашния си собственик National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Именно с неговата помощ Saab възобнови производството на седана 9-3, но какво друго готви компанията? 
Първата задача пред концерна NEVS е да оправдае името си и затова ще развива електрическата версия на 9-3, заяви отговорникът за връзките с обществеността в NEVS Микаел Остлунд пред Autoblog. Пилотната серия от тези машини бе изпратена в китайския град Циндао, който има участие в NEVS.
Следващата стъпка ще бъде възобновяване на производството на комбито 9-3 SportCombi. Тази модификация бе неотменна част от второто поколение на 9-3 в началото на ХХI век. След него ще се появи и версия кабриолет, като в компанията все още не са взели окончателно решение кога точно ще стане това.
Същевременно ще продължи развиването на платформата Phoenix, която Saab разработи с помощта на GM, малко преди да обяви банкрут. Тя бе показана от концепта Phoenix и е подходяща за конструиране на лифтбек-купе, кабриолет и кросъвър. На този етап компанията няма намерение да съобщава точните спецификации на бъдещите модели, уточни Остлунд.
Засега NEVS ще ограничи завръщането на Saab в две държави – Швеция и Китай. Компанията обаче има глобални амбиции и смята да добавя още пазари след анализ на техния търговски потенциал.
Снимка: Saab
 

 

Тагове: nevs saab 9-3
fallback
  • #7
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до fanИзненадан съм,че знеш и радостен,че има знаещи и чели !
  • #6
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до АнонименКолега,моте почитания,но просто не знаеш какво идва от Опел !!!Имат нов шеф!Шевролет спряха производството на всички коли в Европа заради Опел !Шевролет ще се продава в Китай,Бразилия и такива подобви.....Всички инвестиции и усилия и труд и инженери и целия капацитет отиват за Опел в Европа!Шефовете от САЩ дадоха зелена светлина и всички приоритети за Опел!!!Колите на Опел ще бъдат БЕЗПОДОБНИ!!!! От Ауто-Билд се ошашавиха от новата Астра :- колко елегантност,красота,лукс,скулптура,нетрадиционност и възвръщане в една отминала красива епоха.....- това са им думите !!!!Астра е потресаваща!!!А Корса !!!!- Ще я видиш разбива представите за малкия клас ....аз онемях ,представяш ли си ?!?А новия джип!?!? каква класа,разбиващо превъзходство в дизайна и тежка ,изблъскваща съперниците спортна достопочтенност! Нелогично нали? Хем спортен,хем смразяващ! Но ще дойде! А вана ?!? Самотен победител в дизайна!!!Ще ги видиш всичките!!!! ИДВАТ ! аз получих душевен оргазъм !Атака във всички сегменти!
  • #5
    fan ( преди 10 години )
    Хахаха Опел е последната фирма, която ще фалира. Зад тях стоят толкова пари, колкото не стоят зад Тойота, Мерцедес и БМВ взети заедно. Две фирми няма да имат проблем с кеша, независимо какво се говори. Форд и Опел...
  • #4
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това което очакваме и от опел ,фалит и забрава до няколко години.
  • #3
    KLASIKA ( преди 10 години )
    Само хубави неща !
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    не очакваме нищо и пак сме разочаровани :)
  • #1
    Badi ( преди 10 години )
    Какво да очакваме от Saab?Отг: Същото!
fallback
Последни