IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

TVR с първа крачка към възраждането си

Компанията отваря изследователски център в Англия

TVR с първа крачка към възраждането си
TVR с първа крачка към възраждането си
Създадената през 1947 година британска компания за спортни автомобили - TVR, ще се върне в бизнеса с напълно нов модел през 2017 г., твърди изданието Autocar.

Първата крачка към дългоочакваното възраждане на спортната марка от Блекпул вече е направена с откриването на научно-изследователски център в Южна Англия, който трябва да заработи до няколко месеца.

Милионерът Лес Едгар, който направи своето състояние от компютърни игри, и консорциум от негови бизнес-партньори купиха правата на TVR през юни 2013 г. от руснака Николай Смоленски. От тогава на сайта на компанията стои оригиналната емблема на марката, както и няколко фрази, намекващи, че TVR съвсем скоро ще се завърне.

Лес Едгар вече обяви първата си задача – да сформира екип от способни инженери, дизайнери и доставчици на компоненти, които да могат да гарантират „скромно като обем“ производство на спортни автомобили. За бъдещия модел на TVR се знае единствено, че ще бъде в стил „Гран Туризмо“ и ще разчита на 6- или 8-цилиндрови мотори и задно предаване.

„Съвсем скоро ще ви покажем готов прототип, но все още не мога да кажа какво шаси ще използваме за автомобила. Работим върху няколко варианта и сме съвсем близо до взимане на крайно решение“, бе лаконичният коментар на Едгар.

Снимка: TVR
 

Тагове: tvr
0 от 500